Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Τι σημαίνουν τα ονόματα Κωνσταντίνος και Ελένη;

«Κωνσταντίνου και Ελένης», «Ελένης και Κωνσταντίνου» σήμερα 21 Μαΐου και γιορτάζει σχεδόν… η μισή Ελλάδα.
Η προέλευση του ονόματος “Ελένη” έχει αρκετές διαφορετικές εκδοχές. Πρόκειται για σύνθετο όνομα, από τον αόριστο β’ του ρήματος «αιρώ» (κυριεύω) και νης (πλοίο).
Επομένως, πρόκειται για εκείνη που εξαιτίας της καταστράφηκαν τα πλοία των Αχαιών στον Τρωικό Πόλεμο.
Η δεύτερη εκδοχή αφορά τη συγγένεια με την «σελήνη»: Το «Ελένη» στο πολυτονικό σύστημα έφερε δασεία πριν το αρχικό γράμμα. Η δασεία αυτή αντικατέστησε το γράμμα «σ». Έτσι, σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή το όνομα «Ελένη» προήλθε από το «σέλας» (φως, λάμψη), εκ του οποίου πιθανότατα προήλθαν και οι λέξεις Σελήνη, Έλλη και Ελλάς.
Στο μεταξύ, ο λεξάριθμος της Ελένης είναι το 8, κάτι που της δίνει την «σφραγίδα» μιας έντονης, δυναμικής προσωπικότητας. Εργάζεται με μόχθο και είναι γενναιόδωρη και φιλεύσπλαχνη. Ωστόσο, το αδύνατο σημείο της είναι το πείσμα.

Προέλευση του «Κωνσταντίνος»
Εκτιμάται πως στην Ελλάδα περίπου 130.000 άτομα ακούν στο όνομα “Κωνσταντίνος” και όλα τα «παράγωγα» του.
Η προέλευση του ονόματος είναι λατινογενής και πηγάζει από τη λέξη “Constantia” που σημαίνει σταθερότητα, υπομονή, εγκαρτέρηση.
Μάλιστα, σύμφωνα με την αριθμολογία το όνομα Κωνσταντίνος αντιστοιχεί στον λεξάριθμο 4, που μεταφράζεται σε άτομο σοβαρό, οργανωτικό και πειθαρχημένο. 
Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος λειτουργεί σχεδόν πάντα με την λογική και σπάνια αφήνει το συναίσθημα να τον παρασύρει.
Αγαπά την τάξη, τόσο στο σπίτι όσο και στη ζωή του. Οι σχέσεις του (ερωτικές και φιλικές) είναι μακροχρόνιες και δυσκολεύεται να απομακρύνει από την ζωή του ανθρώπους ακόμα και αν χρειάζεται.

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.