Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Οι φασίστες δεν πιάνονται φίλοι...


Τον Νοέμβριο του 2015, ποντιακοί σύλλογοι και Χρυσή Αυγή συνυπήρξαν αρμονικά σε διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, όταν και μια ομάδα φασιστών ξυλοκόπησε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο.

Στα πρόσφατα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη, ποντιακοί και μακεδονικοί σύλλογοι συνυπήρξαν αρμονικά με αναγνωρίσιμα στελέχη της Χρυσής Αυγής ενώ οι διοργανωτές επέτρεψαν να ακουστούν χυδαίες απόψεις που ταυτίζονται με τη φασιστική ιδεολογία και κλείνουν το μάτι σε όσους αμφισβητούν το δημοκρατικό πολίτευμα. Από κοντά και διάφορα παραεκκλησιαστικά κέντρα που εδώ και δεκαετίες παρασιτούν στα πέριξ της επίσημης Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μέσα από ένα τέτοιο πλαίσιο συνύπαρξης εκδηλώθηκε και η βίαιη επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη, η οποία από καθαρή τύχη δεν αποδείχθηκε δολοφονική...
 ...συνέχεια
 Δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι η κράση ενός 76χρονου ανθρώπου μπορεί να αντέξει τον προπηλακισμό ενός αγριεμένου όχλου. Ακόμα και δεν επιδίωξαν τον θάνατο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, οι δράστες δεν μπορεί παρά να αποδέχθηκαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως πιθανό, κάτι που από μόνο του λέει πολλά για την ιδεολογία που τους κινητοποιεί.

Το κτήνος του φασισμού μοιάζει να εξελίσσεται σε μια ανθεκτική Λερναία Ύδρα που πλέον στοχεύει συγκεκριμένα στη Βόρεια Ελλάδα και καπηλεύεται την κληρονομιά του Πόντου, της Μακεδονίας και της Ορθοδοξίας. Η τεχνογνωσία υπάρχει, έτσι ακριβώς ξεκίνησε το κακό και στην Αττική. Παροχή «υπηρεσιών» σε επιχειρηματίες, ώσμωση με πολιτιστικά σωματεία και συνδέσμους οργανωμένων οπαδών, όργιο συντονισμένης διαδικτυακής παραπληροφόρησης και στοχευμένες βιαιοπραγίες που εξασφαλίζουν υψηλή δημοσιότητα.

Είμαστε πια πολύ μετά από το στάδιο της εκκόλαψης των αυγών του φιδιού. Η συγκυρία δεν επιτρέπει ούτε μισόλογα ούτε ευχολόγια. Οι φασίστες δεν πιάνονται φίλοι. Οι φασίστες δεν είναι καλοί όταν τραγουδούν μαζί μας «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή». Οι φασίστες δεν είναι καλοί όταν ουρλιάζουν μαζί μας εναντίον των…προδοτών που «ξεπουλάνε τη Μακεδονία». Οι φασίστες είναι πάντα φασίστες. Εμείς είμαστε συνήθως οι χρήσιμοι ηλίθιοι στους σχεδιασμούς τους, όχι εκείνοι.

Τώρα είναι η ώρα της δημοκρατικής συσπείρωσης απέναντι στη φασιστική απειλή. Τώρα είναι που επείγει η αυτοκάθαρση της Εκκλησίας της Ελλάδος και των διαφόρων πολιτισμικών σωματείων από τους νοσταλγούς των καθεστώτων που αιματοκύλισαν τον τόπο. Τώρα είναι που πρέπει οριστικά να συντριβούν τα σταγονίδια στον κρατικό μηχανισμό που διευκολύνουν με πράξεις και παραλείψεις τη δράση των φασιστών.

Αποδίδοντας στο σήμερα τον Πρίμο Λέβι, τέρατα πάντα θα υπάρχουν αλλά είναι πολύ λίγα για να είναι από μόνα τους επικίνδυνα. Το στοίχημα για τον δημοκρατικό κόσμο δεν μπορεί παρά να είναι το να μην χαρίσουμε στα λίγα αυτά τέρατα τους απελπισμένους ανθρώπους της διπλανής πόρτας -κι αυτό μόνο ενωμένοι θα το καταφέρουμε...

Μάκης Μυλωνάς
athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.