Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Καθησυχαστικός γιά τίς πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος...

Καθησυχάζει ο Τσακαλώτος για Ιταλία
Τσακαλώτος-Αχτσιόγλου στο Χίλτον 
Μήνυμα αισιοδοξίας με αφορμή τις σφοδρές πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία που έχουν αντίκτυπο και στη διεθνή οικονομική σκηνή, έστειλε σήμερα (Πέμπτη) ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος
Σε δήλωσή του στο newpost, ο υπουργός υποστήριξε ότι τα γεγονότα στην Ιταλία δεν δημιουργούν επιπλέον δυσκολίες στη  χώρα μας, επειδή -όπως είπε- οι αγορές «γνωρίζουν ότι η ελληνική οικονομία πάει καλά και οι προοπτικές της είναι εξαιρετικές». 
Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος είδε τις εξελίξεις ως ευκαιρία, καθώς ισχυρίστηκε η αναταραχή την Ιταλία «μας δίνει ένα επιπλέον επιχείρημα... γιατί όλοι βλέπουν πλέον πόσο σημαντικό κριτήριο για την πρόσβαση στις αγορές αποτελεί η βιωσιμότητα του χρέους».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο ο επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο, αναγνώρισε ότι...
...«υπάρχει αρνητικός αντίκτυπος από την Ιταλία στα spreads», τονίζοντας ότι όσα συμβαίνουν δεν βοηθούν ούτε την ελληνική κυβέρνηση ούτε τις τράπεζες ή τις επιχειρήσεις.
Η δήλωση του κ. Τσακαλώτου έχει ως εξής: 
Η κατάσταση στην Ιταλία επιβεβαιώνει αυτό που οι αριστεροί οικονομολόγοι λένε από καιρό. Αν δεν αντιμετωπιστούν τα σημερινά μεγάλα περιφερειακά προβλήματα και κοινωνικά ελλείμματα, η ευρωζώνη θα παραμείνει ευάλωτη. Είναι επείγον να προχωρήσουμε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
Σε ό,τι αφορά τα δικά μας, τα γεγονότα στην Ιταλία δεν μας δημιουργούν επιπλέον δυσκολίες. Οι αγορές γνωρίζουν ότι η ελληνική οικονομία πάει καλά και οι προοπτικές της είναι εξαιρετικές. Θα έλεγα μάλιστα ότι η αναταραχή μάς δίνει έναν επιπλέον επιχείρημα. Γιατί όλοι βλέπουν πλέον πόσο σημαντικό κριτήριο για την πρόσβαση στις αγορές αποτελεί η βιωσιμότητα του χρέους.
Συνοψίζοντας, η Ιταλία δεν μας ανησυχεί. Με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, προχωράμε στην καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο, όπως ακριβώς την έχουμε προγραμματίσει.
31.05.2018
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.