Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Γιούνκερ : «Η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ποδοπατήθηκε...»

Οντως την ποδοπατήσατε!
 
Ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν εις βάρος της Αθήνας, κυρίως μετά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία στις αρχές του 2015. «Η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ποδοπατήθηκε. Δεν πρέπει να επαναληφθεί κάτι τέτοιο τώρα με την Ιταλία».
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, πιο προσεκτικός από τον Ιταλό πρόεδρο ...
...Ματαρέλα, που φλέρταρε επιθετικά με την εκδοχή της θεσμικής εκτροπής, και πιο πολιτικός από τον ανεκδιήγητο Ευρωπαίο επίτροπο Ετινγκερ (το καρακόλι της καγκελαρίου Μέρκελ) που επιχείρησε να δώσει μαθήματα σύνεσης στους Ιταλούς ψηφοφόρους, διαισθάνθηκε τον κίνδυνο που διαγραφόταν και έσπευσε να διαφοροποιηθεί, προειδοποιώντας για τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από αντιδημοκρατικές κινήσεις και απαράδεκτες πατερναλιστικού χαρακτήρα παρεμβάσεις.
Η ομολογία του κ. Γιούνκερ, ότι ποδοπατήθηκε η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, είναι καλοδεχούμενη. Πρέπει να είμαστε επιεικείς με τους ανθρώπους που αναγνωρίζουν τα λάθη τους, αρκεί να είναι ειλικρινείς. Είναι ταυτοχρόνως μια αποστομωτική απάντηση σε όλους εκείνους (πολιτικοί και δημοσιολόγοι στην Ελλάδα) που κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης διαπραγμάτευσης αποθέωναν τις απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών και ζητούσαν μετ’ επιτάσεως από τους θεσμούς να στριμώξουν τον αναιδή πρωθυπουργό, να κρατήσουν γερά, να μη χαλαρώσουν την πίεση και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους ταραξίες που τολμούσαν να αμφισβητήσουν την κεντρική επιλογή της δημοσιονομικής σταθερότητας.
Ελεγαν τότε πως «αφού έχουμε καταστραφεί, έχουμε ανάγκη τη βοήθεια των εταίρων μας και δεν δικαιούμαστε να έχουμε γνώμη ούτε καν για τους όρους της αιχμαλωσίας μας».
Δεν είναι τυχαίο ότι η αυτοκριτική Γιούνκερ θάφτηκε στην Ελλάδα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα μέσα ενημέρωσης του λεγόμενου φιλοευρωπαϊκού τόξου έκριναν ότι οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν δεν είναι σημαντικές. Μάλλον ενοχλήθηκαν γιατί τους χάλασαν τη θεωρία που διακινούν συστηματικά περί εξτρεμιστικής κυβέρνησης και αλληλέγγυων δανειστών και πρέπει να θύμωσαν γιατί ο Γιούνκερ εστίασε την αναφορά του στην περίοδο που ανέλαβε ο Τσίπρας.
Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν ο Γιούνκερ έλεγε τα ανάποδα; Βλέπουμε τι χαμός γίνεται κάθε φορά που κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εν ενεργεία (Ρέγκλινγκ) ή απόστρατοι (Βίζερ) μιλούν για το πόσο στοίχισε η διαπραγμάτευση στην ελληνική οικονομία. Σιγοντάρισμα και πλειοδοσία. Ακόμη πάντως δεν έχουν καταλήξει στο ποσόν. Για τον Ρέγκλινγκ είναι 80 δισ., για τον Βίζερ 180!
Σάμπως τους ελέγχει κανείς για τις ανοησίες που εκστομίζουν. Ελπίζω πάντως ο κ. Γιούνκερ να μην ξεχάσει τη φράση «ποδοπατήσαμε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού», όταν θα κληθούν τα ευρωπαϊκά όργανα να τοποθετηθούν επί του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης να μη μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις και το αφορολόγητο. Για να δούμε, γιατί με τις μεταμφιέσεις των Ευρωπαίων γραφειοκρατών έχουμε χάσει τον μπούσουλα.
Ανάγωγα
Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων με ψήφισμά της τάσσεται υπέρ του αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα να του χορηγηθεί η άδεια που δικαιούται. Και για όσους σπεύσουν να τους κατηγορήσουν σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους: «Αυτά που μας χωρίζουν με το συγκεκριμένο κρατούμενο, είναι τόσα πολλά, που σε καμία περίπτωση δεν μας επιτρέπεται, ούτε επιζητούμε, να γίνουμε συνήγοροί του. Είμαστε βέβαιοι πως ούτε ο ίδιος το επιθυμεί. Αλλωστε είμαστε απόλυτα αντίθετοι στην κατάργηση του εισαγγελικού βέτο από την διαδικασία χορήγησης των αδειών, κάτι που ο ίδιος ζητά κάνοντας και για αυτόν τον λόγο απεργία πείνας». Οι άνθρωποι ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος. Το αυτονόητο δηλαδή.

Τάσος Παππάς 
05.06.2018

από τήν: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                                     efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.