Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Στό σκαμνί ...για προσλήψεις επί θητείας Άδωνη...

Στο εδώλιο στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ...
Το κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ...για προσλήψεις επί θητείας Άδωνη...

Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ ασκήθηκαν από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για το σκέλος των 23 προσλήψεων στον φορέα, επί θητείας στο υπουργείο Υγείας του Αδωνη Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διώξεις απαγγέλθηκαν μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας για το ΚΕΕΛΠΝΟ και την υποβολή των σχετικών πορισμάτων του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σε βάρος στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τα πορίσματα αναφέρονται σε ένα από τα σκέλη των διενεργούμενων ερευνών για τον φορέα, το οποίο αφορά τις 23 σκανδαλώδεις προσλήψεις επί υπουργίας Γεωργιάδη.

Μάλιστα στον φάκελο της υπόθεσης υπάρχει λίστα στην οποία καταγράφονται, εκτός από τα 23 ονόματα των προσληφθέντων, και αυτά των «μεσαζόντων» που προωθούσαν... ...τις προσλήψεις.

Οι περισσότεροι ξεκίνησαν να εργάζονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ το καλοκαίρι του 2013, με την απασχόλησή τους να λήγει τον Μάιο του 2014 (όσο περίπου κράτησε η θητεία του πρώην υπουργού).

Οι 20 από αυτούς είναι διοικητικοί υπάλληλοι χωρίς πτυχίο (Δ.Ε.) σε έναν οργανισμό όπου ήδη οι μισοί είναι επίσης διοικητικοί υπάλληλοι.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, το μισθολογικό κόστος των προσλήψεων αυτών έφτασε τα 170.755 ευρώ, ενώ καταρρέουν οι ισχυρισμοί ότι οι 23 πληρώθηκαν από χορηγίες, αφού από την έρευνα προέκυψε ότι η βεβαίωση των αποδοχών τους είναι η τυπική μισθολογική καρτέλα του εργαζόμενου για το κάθε φορολογικό έτος με τις ανάλογες κρατήσεις...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.