Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. (δηλ.η Φώφη) πού πάει να μπλέξει;

Παιχνίδια με τη φωτιά...
Εκλογές γιατί η χώρα βαδίζει στην καταστροφή με ευθύνη της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος. Εκλογές γιατί η κυβέρνηση φέρνει τέταρτο μνημόνιο και υποθηκεύει το μέλλον της οικονομίας.

Εκλογές γιατί η κυβέρνηση κλείνει μια κατάπτυστη συμφωνία για το Μακεδονικό. Εκλογές γιατί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δρομολογεί σχέδιο επικοινωνιακής και εργαλειακής χρήσης για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Νέο καλαμπούρι αυτό. Η Νέα Δημοκρατία ζητά να μην ξεκινήσουν με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος γιατί δεν υπάρχει κλίμα συναίνεσης και δεν είναι ώριμες οι συνθήκες. Να το αφήσουμε για αργότερα. Ο,τι έλεγε και για το Μακεδονικό.

Πόσο αργότερα; Μέχρι να έρθει αυτή στα πράγματα για να τα ρυθμίσει όλα παστρικά και πατριωτικά.

Το Κίνημα Αλλαγής συντάσσεται με τη Ν.Δ. αν και πριν από ένα μήνα είχε καταθέσει την πρότασή του για το Σύνταγμα ζητώντας να αρχίσει αμέσως η διαδικασία. Σήμερα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ευτελίσει τη διαδικασία και να ναρκοθετήσει τη συζήτηση.

Με λίγα λόγια, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το Κίνημα Αλλαγής θεωρούν ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα, δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση, να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα στο θέμα αυτό.

Προσοχή: όχι για να αποφασίσει επί της ουσίας (και να ήθελε δεν μπορεί), αλλά για να ορίσει το πλαίσιο εντός του οποίου θα διεξαχθεί η συζήτηση στην επόμενη Βουλή.

Αν καταλαβαίνω καλά, πιστεύουν ότι η κυβέρνηση είναι περίπου παράνομη. Σάμπως να έχουν ξεφύγει και η Ν.Δ. και το Κίνημα Αλλαγής...
...Θα μπορούσε κάποιος να τα κατηγορήσει ότι κινούνται στη σφαίρα της ελαφρότητας, ότι έχουν χάσει το μέτρο, ότι γλιστράνε στον φανατισμό, ωστόσο έχουμε να κάνουμε με τη διακίνηση απόψεων που είναι επικίνδυνες.

Οι ηγεσίες των δύο κομμάτων ερωτοτροπούν με την εκδοχή της θεσμικής εκτροπής.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να γίνει πρωθυπουργός μετερχόμενος κάθε μέσο. Συμμαχεί ακόμη και με τον διάβολο.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της (την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική ταπείνωση του Τσίπρα) δεν διστάζει να ταυτιστεί με τη Δεξιά.

Σε λίγο τα δύο κόμματα, όπως πάνε, θα θέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός συνταγματικού τόξου και θα κατατάξουν τον πρόεδρό του στην κατηγορία των αποσυνάγωγων.

Προσπάθησαν να ρίξουν την κυβέρνηση με την πρόταση δυσπιστίας. Απέτυχαν. Το μόνο κέρδος τους, ο Δ. Καμμένος, ο οποίος αποχώρησε από τους ΑΝ.ΕΛΛ., χωρίς φυσικά να παραδώσει την έδρα του, προφανώς γιατί έτσι τον συμβούλευσε ο Θεός στον οποίον απευθύνθηκε σε δημόσια θέα όταν ψήφιζε την πρόταση της Ν.Δ.

Δεν ξέρουν πώς να κατεβάσουν κόσμο στους δρόμους για να υποχρεωθεί η κυβέρνηση κάτω από τη λαϊκή πίεση να παραιτηθεί. Και να ήξεραν, δεν μπορούν να το κάνουν, λόγω του κακόφημου κυβερνητικού παρελθόντος τους.

Βολεύονται προς το παρόν με τις ακρότητες των χρυσαυγιτών και των λοιπών πατριδοκάπηλων.

Στρατιωτικά πραξικοπήματα, όπως τα φαντάζονται οι ναζιστές, δεν γίνονται στις μέρες μας. Γίνονται όμως κοινοβουλευτικά.

Για να συμβεί αυτό, πρέπει να βρεθούν πρόθυμοι βουλευτές της συμπολίτευσης να αποστατήσουν.

Και καλά, η δεξιά πτέρυγα της Ν.Δ. –αυτή που σήμερα κάνει κουμάντο στο κόμμα– έχει κλίση προς τις ανώμαλες «λύσεις». Εκπαλαι. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. πού πάει να μπλέξει;..

Τάσος Παππάς
από τήν: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                                       efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.