Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Δημόσια και εμφατική αποδοκιμασία τού Αμβρόσιου από τόν Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο...

Ο Ιερώνυμος αποδοκιμάζει τον Αμβρόσιο
Στην πρώτη ευθεία, δημόσια και εμφατική αποδοκιμασία σε πρόσωπο μητροπολίτη προχώρησε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. Αιτία ήταν η δήλωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, ο οποίος έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο ότι «ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι οι άλλοι άθεοι συνεργάτες του είναι οι υπαίτιοι της γενικής καταστροφής! Η μεγάλη πυρκαϊά ξεκίνησε από έναν κεραυνό στα Γεράνια Ορη! Είναι ένα καθαρό μήνυμα του Ουρανού!».
Ειδικότερα, ο κ. Ιερώνυμος τέλεσε χθες στη Μητρόπολη Αθηνών επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές της Αττικής. Μετά το τέλος της λειτουργίας αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα. «Ολοι ζούμε τραγικές ώρες. Αυτό που λέγεται ότι πενθεί όλη η Ελλάδα είναι μια πραγματικότητα. Ηρθαμε εδώ να προσευχηθούμε για τις ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν και να παρηγορήσουμε όσους βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Αυτές τις τραγικές ώρες πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε και να συστρατευθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας», είπε.
Ωστόσο, ο κ. Ιερώνυμος προχώρησε σε μία κίνηση που δεν συνηθίζει και για πρώτη φορά αναφέρθηκε επικριτικά σε δηλώσεις μητροπολίτη, του κ. Αμβροσίου: «Ο Θεός είναι αγάπη. Δεν εκδικείται. Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές απόψεις, έχουν όρια. Ο Θεός είναι Θεός Αγάπης», είπε. Η αναφορά του κ. Ιερωνύμου συμπυκνώνει το πλήθος των αντιδράσεων που έχει εισπράξει η Αρχιεπισκοπή κατά του κ. Αμβροσίου, ο οποίος συνηθίζει σε δηλώσεις που προκαλούν σημαντικά κομμάτια της κοινωνίας.
Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του μητροπολίτη Αλεξανδρoυπόλεως Ανθιμου, που δήλωσε «Φτάνει πια, Αγιε Καλαβρύτων. Δεν είναι ο Χριστός μας, αυτός που τάχα εκφράζετε». Παράλληλα, πολλοί «συνυπογράφουν» την αναφορά ιερέα από τη Μεσσηνία που ζητά από τον κ. Αμβρόσιο να σταματήσει να μιλά.
Επίσης, χθες ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε τους πολίτες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων πυρκαγιών και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ακόμη, στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Αυτή τη στιγμή στον Ευαγγελισμό νοσηλεύονται στην Α΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών 23 άτομα, εκ των οποίων τα έξι χρήζουν μηχανικής υποστήριξης αναπνοής.
 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

από τήν  έντυπη
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.