Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

-A, ρέ ψηφοφόρε! Ήθελε πολλή σοφία...;

Ηλία, πες μας...
Ενα βίντεο απο δελτίο του Αλφα την βραδυά των δημοτικών εκλογών του 2014, δείχνει την παρουσιάστρια Ελλη Στάη χαρούμενη και ικανοποιημένη που εχει καλεσμένο στο ‘’παράθυρο’’ τον νέο δήμαρχο Μαραθώνα Ηλια Ψινάκη. Και δείχνει μεγάλη οικειότητα μαζί του ‘’Ηλια πες μας…’’. Ο Ηλίας ειχε σαρώσει απο την πρώτη Κυριακή. Και σ' αυτό βοήθησαν και δημοσιογράφοι που ‘‘νομιμοποίησαν’’ στην..
πολιτική πρόσωπα σαν τον Ψινάκη. Οχι μόνο αυτοί. Χιλιάδες πολίτες είδαν στο πρόσωπο του πλούσιου μάνατζερ που έλεγε χαριτωμένες ατάκες στην τηλεόραση αυτό που θα τους λύσει τα προβλήματα.
Πολλοί θεώρησαν πως την χρεωκοπία των επαγγελματιών της πολιτικής ως τότε (κλασσικών βλαχοδήμαρχων) επρεπε να την διαχειριστούν και διαδεχτούν πρόσωπα στυλ Ψινάκη. Δεν ειχαν καν αποχέτευση στον Μαραθώνα, αλλα εβρισκαν ελκυστικές τις υποσχέσεις του οτι θα τους φέρει πλούσιους πελάτες απ ολο τον κόσμο.
Η περίπτωση Ψινάκη που εξαφανίστηκε τις πρωτες ημερες της τραγωδίας (γιατί κάπου ηταν), που δηλωσε πως καηκε το σπιτι του (που ομως δεν κάηκε) και που ακόμα και να ηθελε, ειναι εντελώς ανίκανος να διαχειριστεί ενα τέτοιο πρόβλημα (γιατί δεν εχει τις γνώσεις και την εμπειρία), αποτελεί ενα μικρό κομμάτι απο το παζλ ενός μεγάλου προβλήματος αυτής της χώρας…

- από το fb του Γιάννη Παντελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.