Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Ο φετινός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ έως 31 Αυγούστου...

Ποιους «καίνε» τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ...
Έως τις 31 Αυγούστου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα έχουν σταλεί σε 7,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ο φόρος θα εξοφληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, κάθε μήνα περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια φορολογούμενοι των οποίων η συνολική οφειλή ΕΝΦΙΑ σπάει σε πέντε δόσεις θα πληρώνουν έως και τον Ιανουάριο του 2019 για να εξοφλήσουν τον φετινό φόρο.

Ο φετινός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ για 946.671 νοικοκυριά και... 
...7.126 επιχειρήσεις θα είναι φουσκωμένος έως και παραπάνω από 200 ευρώ.

Λιγότερο άτυχοι μπορεί να θεωρηθούν οι 160.001 φορολογούμενοι οι οποίοι κατατάσσονται στην επόμενη κατηγορία των επιβαρύνσεων με αυξημένο φόρο από 50 έως και 200 ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Στην επόμενη κατηγορία επιβαρύνσεων, η αύξηση του φόρου φτάνει έως και τα 50 ευρώ. Οι επιβαρύνσεις αυτού του μεγέθους αναμένεται να επηρεάσουν 737.709 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Από τη δοκιμαστική εκκαθάριση την οποία έχει τρέξει ήδη το υπουργείο Οικονομικών προκύπτει ότι για περίπου 4 εκατομμύρια φορολογουμένους το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ θα είναι πανομοιότυπο με το περσινό, εφόσον δεν έχει μεταβληθεί η περιουσιακή τους κατάσταση παρά το γεγονός ότι στο μεταξύ οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τους μπορεί να έχουν αυξηθεί ή να έχουν μειωθεί.

Πρακτικά περίπου 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν τον ίδιο με πέρυσι ή αυξημένο ΕΝΦΙΑ ενώ μόνο για 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων ο λογαριασμός του φόρου θα είναι οριακά μειωμένος.

Οι μειώσεις είναι της τάξεως των 50 ευρώ και αφορούν κυρίως ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι πιάνονταν μέχρι πέρυσι και στην τσιμπίδα και του συμπληρωματικού φόρου. Φέτος το σκηνικό μεταβάλλεται οριακά μετά την αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τον συμπληρωματικό φόρο από τα 200.000 στα 250.000 ευρώ...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.