Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Νίκος Ξυδάκης στόν "Αθήνα 9.84" γιά ANEΛ καί Καραμανλή...

«Δεν υπάρχουν πλέον λόγοι για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ»...
 «...Διεφθαρμένος δεν υπήρξε ο Κώστας Καραμανλής...»
Δεν υπάρχουν πια οι λόγοι που οδήγησαν στη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ δηλώνει ο  Νίκος Ξυδάκης. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 τόνισε: «Από πολύ καιρό πριν, προσωπικά και άλλα στελέχη, και επιφανή στελέχη, άνθρωποι που δεν φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, έχουν πει ότι ήταν μια τακτική συμμαχία με τους ΑΝΕΛ, υπήρχαν κάποιοι κοινοί στόχοι, δεν υπάρχουν πια αυτοί οι στόχοι, ο καθένας θα κάνει τις επιλογές του και θα επανεκτιμήσει την πορεία».

Αναφερόμενος στο θέμα των συμμαχιών και...
 
...του λεγόμενου αντιδεξιού μετώπου, υπογράμμισε πως «και με ψηφοφόρους και με αρκετά από τα στελέχη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ μπορώ να συζητήσω. Μπορεί να ήταν πολιτικοί μου αντίπαλοι σε κάποια δεδομένη στιγμή, αλλά δεν είναι εχθροί. Συζητάς, βρίσκεις σημεία συγκλίσεων, μπορεί να υπάρχουν και σημεία αποκλίσεων. Και με ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, μερικούς τους γνωρίζουμε από τη 10ετία του 80, έχουμε δώσει και κοινούς αγώνες, έχουμε πάρει αποστάσεις σε άλλες εποχές. Ακόμη και στη ΝΔ υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι σώφρονες, σέβονται τον πολιτικό αντίπαλο, σέβονται τις ιδέες, τηρούν τους θεσμούς και τους κανόνες του παιχνιδιού».

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσει και τον Κώστα Καραμανλή στο παλαιό, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, απάντησε «Όχι. Διεφθαρμένος δεν υπήρξε ο Κώστας Καραμανλής. Στις θητείες του υπήρξε αβελτηρία και ολιγωρία και στα δημοσιονομικά και σε άλλα ζητήματα. Αυτό είναι πολιτική κριτική, αλλά δεν έχω καμία τέτοια ένδειξη, όχι απόδειξη. Μάλλον ο Καραμανλής τα έβαλε με ένα σύστημα διαπλοκής. Δεν ξέρω αν νίκησε ή αν τον φάγανε, αλλά δεν έχω καμία τέτοια ένδειξη, ούτε και τον αποκάλεσε ποτέ κανείς έτσι από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Οι μόνοι που τον καθυβρίζουν από το πρωί έως το βράδυ, ήταν τα ακροδεξιά υπόγεια και οι δεξιές πολυκατοικίες. Αυτοί που καθύβρισαν κι αυτόν και όλη την ηγεσία της ΝΔ, την πιο κεντροδεξιά από το 2000 έως το 2010».

Σχολιάζοντας τα περί δύο μοιραίων πρωθυπουργών Καραμανλή -Τσίπρα που αναφέρει το ΚΙΝΑΛ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά, οφείλει διαρκώς να αποτιμά αυτό που έχει γίνει στο παρελθόν, να αποτιμά κι αυτό που γίνεται στο παρόν και να κάνει σκληρή αυτοκριτική. Δεν είναι υποχρεωμένος να απαντά σε ότι λέει το ΚΙΝΑΛ. Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να βγάλει τους δικούς του μοιραίους Πρωθυπουργούς, να βγάλει τις δικές του μοιραίες ενδεκάδες, τους μοιραίους τερματοφύλακες. Δεν απαντάς σε καθετί που λέει».

Για τις πολιτικές ευθύνες τις τραγωδίας στο Μάτι

«Δεν έχει κλείσει το θέμα με τις καταστροφικές πυρκαγιές. Υπήρξαν πολλές ενέργειες και θα συνεχιστούν. Πολιτικές ευθύνες αποδόθηκαν και αναλήφθηκαν και με παραιτήσεις, πήγε το πόρισμα στη Βουλή, γίνονται συνεχώς πράγματα. Η ΝΔ μπορεί να ζητάει αυτά που θεωρεί, αλλά αυτά που είδαμε παλαιότερα στο πλαίσιο των ελληνικών κυβερνήσεων, δεν ήταν περισσότερα. Τώρα γίνονται περισσότερα, από άλλες περιστάσεις και για τα αυθαίρετα, και για την πυρκαγιά στο Μάτι...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.