Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Εξαιρετικές διακρίσεις καί στήν κωπηλασία...

Χρυσός και ασημένιος θρίαμβος στην κωπηλασία
Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου
Οι Κυρίδου και Μπούρμπου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κωπηλασίας νεανίδων
Τρεις σημαντικές διακρίσεις για την ελληνική κωπηλασία στο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων, το οποίο έριξε σήμερα αυλαία στην Τσεχία.
Το χρυσό μετάλλιο κέρδισαν οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου νεανίδων αφήνοντας πίσω δεύτερες τις ΗΠΑ και τρίτη Τσεχία...

...Το ζευγάρι κατέκτησε την πρώτη θέση με χρόνο 7:17.10, ενώ στον ημιτελικό σημείωσε και παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 7:15.530.
«Το απολαύσαμε σήμερα. Αυτός ο αγώνας ήταν ξεκάθαρα πολύ πιο δύσκολος από τους προηγούμενους. Ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες συνθήκες που βρίσκαμε» δήλωσε η Μπούρμπου αφού ανέβηκε στο  ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Οι κοπέλες πήραν προβάδισμα από την αρχή του τελικού, το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος. «Κάναμε πολύ καλή εκκίνηση και διατηρήσαμε τη διαφορά μέσα στη κούρσα αλλά στα τελευταία 400μ. θέλαμε απλά να τερματίσουμε», πρόσθεσε.
Στο διπλού σκιφ Νεανίδων το ασημένιο πήραν οι Ισμήνη Νόνη και Ελένη Αγιώτη στην πρώτη τους συμμετοχή σε τελικό. Ξεκίνησαν τρίτες και στη συνέχεια πέρασαν δεύτερες τερματίζοντας σε αυτή τη θέση με χρόνο 7:19.40. Πρώτες αναδείχτηκαν οι Κινέζες με χρόνο 7:17.41 και τρίτες οι Νεοζηλανδές με 7:20.10 
Στο ίδιο αγώνισμα αλλά στους εφήβους και δεύτερο ασημένιο μετάλλιο έφεραν με τα ελληνικά χρώματα οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Γρηγόρης Σχιζοδήμος, οι οποίοι στον ημιτελικό σημείωσαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
12.08.2018
από τήν: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                                      efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.