Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Συνδεδεμένα μέ Ελβετία ήταν τά μηχανάκια τών καρτών καί όχι μέ ...Κάϊρο...!

Φοροδιαφυγή: Η Louis Vuitton και η σύνδεση με το Taxis
Μπορεί στα καταστήματα της Louis Vuitton στη Μύκονο να εντοπίστηκαν την Τρίτη τερματικά αποδοχής καρτών (POS) συνδεδεμένα με ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό, ωστόσο έως και αργά χθες το βράδυ η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το ύψος των ποσών που μεταφέρθηκαν στην Ελβετία, αλλά και πόσες από τις εισπράξεις που έγιναν στην Ελλάδα, και πληρώθηκαν μέσω των συγκεκριμένων POS, φορολογήθηκαν.

Αν και το ζήτημα αυτό έχει τεχνικές δυσκολίες και προϋποθέτει και τραπεζικές διαδικασίες αρκετά σύνθετες για να βγει άμεσα άκρη, η νομοθέτηση μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φοροδιαφυγής απαιτεί απλά πολιτική βούληση.

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει τη τελευταία διετία επανειλημμένα τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis, ωστόσο η σχετική εξαγγελία παραμένει στα χαρτιά... 
συνέχεια
...Παρά δε τις διαβεβαιώσεις της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου πως το υπουργείο Οικονομικών θα θεσπίσει το αναγκαίο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες να είναι on line συνδεδεμένες με τους ηλεκτρονικούς φορολογικούς μηχανισμούς, τα μηχανήματα POS και τους επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρήσεων και να μπορούν να παρακολουθούν και να ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο τις εισπράξεις τους, αυτό δεν έχει συμβεί.

Το τελευταίο 11μηνο η κ. Παπανάτσιου έχει δηλώσει επανειλημμένα πως η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών με το σύστημα Taxis «είναι πολύ εύκολο να γίνει», και πως θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών. 

Οι εξαγγελίες αυτές έχουν όμως παραμείνει στο επίπεδο των προθέσεων, κάτι από το οποίο κερδισμένοι βγαίνουν μόνον οι επιτήδειοι, όπως άλλωστε έδειξε και η υπόθεση της Louis Vuitton στη Μύκονο...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.