Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

«Έφυγε» η Ρίκα Βαγιάνη...

Φίλη τής Μυκόνου από νεαρή ηλικία
Ρίκα Βαγιάννη
Θλίψη για το θάνατό της
Η αρθρογράφος με το οξύ πνεύμα είχε συνεργαστεί με πολλά έντυπα, περιοδικά και εφημερίδες, όπως το «Έθνος» και η «Απογευματινή».
Επίσης, είχε παρουσιάσει πλήθος εκπομπών στην ιδιωτική και τη δημόσια τηλεόραση, όπου αρχικά δούλεψε ως ηθοποιός, αλλά και το ραδιόφωνο...
...συνέχεια
Η κατά κόσμον Μαρίκα Ζούλα γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962. Γονείς της ήταν ο δημοσιογράφος Οδυσσέας Ζούλας και η Βαρβάρα Δράκου.
Το όνομα Βαγιάνη προέκυψε από τα αρχικά του ονόματος της μητέρας της και του αθλητικογράφου, Γιάννη Διακογιάννη, του δεύτερου συζύγου της.
Αποφοίτησε από την δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1982, αλλά ήδη από το 1979 άρχισε να εργάζεται στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. 
Έπαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες, αλλά και σε σήριαλ, όπως το Μινόρε της Αυγής, παράλληλα με τη δουλειά της ως δημοσιογράφος.
Ακόμη, εξειδικεύτηκε στη μετάφραση της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας, σπουδάζοντας στο Βρετανικό Συμβούλιο και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.
Η Ρίκα Βαγιάνη ήταν παντρεμένη με το Νίκο Στεφανή με τον οποίο είχαν έναν γιο. 
«Καλό ταξίδι Ρίκα»
Ανείπωτη θλίψη για το θάνατο της Βαγιάνη εξέφρασε η ΕΣΗΕΑ τονίζοντας ότι «το πηγαίο χιούμορ της, η αυθεντικότητά της, η άνεσή της απέναντι στον τηλεοπτικό φακό, η εξαίρετη πένα της, η ετυμολογία και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της, ήταν στοιχεία που χαρακτήρισαν τη ζωή και τη σταδιοδρομία της.
»Όλοι όσοι τη γνώρισαν ή είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί της, βεβαιώνουν την ακεραιότητα του χαρακτήρα της και την πρόσχαρη διάθεση με την οποία αντιμετώπιζε τα προσφιλή της πρόσωπα και τους συναδέλφους της» σημείωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.
«Η Ρίκα Βαγιάνη υπήρξε μια εξαίρετη συνάδελφος που, παρά το σύντομο βίο της, κατάφερε να αφήσει γερό το αποτύπωμά της στην ελληνική δημοσιογραφία. Εργάστηκε με συνέπεια, ευγένεια και συναδελφικότητα, χωρίς ποτέ να δημιουργήσει αντιπαλότητες και προστριβές» καταλήγει η ανακοίνωση.
07.08.2018  

από τήν: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.