Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Δελτίο Τύπου : Συνάντηση Δημάρχου-Πλοηγικής Υπηρεσίας...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                 


   ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΛΟΗΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Ενημέρωση από τους 2 Πλοηγούς του Πλοηγικού Σταθμού Σύρου

Ο Δήμαρχος Μυκόνου πραγματοποίησε συνάντηση με την Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πλοηγικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τους 2 Πλοηγούς που υπηρετούν στον Περιφερειακό Πλοηγικό Σταθμό Σύρου και εξυπηρετούν τη Μύκονο...

Η Διεύθυνση Πλοηγικής Υπηρεσίας υπάγεται στην Γενική Διεύθυνση Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων και είναι αρμόδια για την εποπτεία, οργάνωση, λειτουργία και την τεχνική υποστήριξη των Πλοηγικών Σταθμών, που αποτελούν περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου και για την οικονομική διαχείριση του Κεφαλαίου της.
Οι Πλοηγοί, κατευθύνουν τα κρουαζιερόπλοια στα λιμάνια για τον τρόπο που θα αγκυροβολήσουν είτε στο λιμάνι είτε αρόδου. Επίσης, εάν είναι αναγκαίο (λόγω καιρού) τα ρυμουλκούν σε συγκεκριμένη θέση.
Η Διευθύντρια ενημέρωσε το Δήμαρχο για την δομή και την οργάνωση της Διεύθυνσης και πως υπάρχουν 13 Περιφερειακοί Πλοηγικοί Σταθμοί σε όλη την Ελλάδα. Η Μύκονος εξυπηρετείται από τον Περιφερειακό Πλοηγικό Σταθμό της  Σύρου.
Οι 2 Πλοηγοί ανέλυσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφορικά με τη κρουαζιέρα και πως μέσω του Σταθμού της Σύρου εξυπηρετούν τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Σύρο και τη Μήλο, με μόλις 2 άτομα ανθρώπινο δυναμικό.

Ο Δήμαρχος αιτήθηκε από την Διευθύντρια την σύσταση αυτόνομου Πλοηγικού Σταθμού στη Μύκονο και την αποκοπή από αυτόν της Σύρου, καθώς είναι παράλογο ο δημοφιλέστερος προορισμός της κρουαζιέρας με τη μεγαλύτερη κίνηση να εξυπηρετείται εναλλαξ από δύο υπαλλήλους, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι και με άλλα νησιά.
Τέλος, τέθηκαν ζητήματα διαμονής των Πλοηγών στο νησί της Μυκόνου και ο Δήμαρχος πρότεινε εναλλακτικές λύσεις που θα εξεταστούν από την Υπηρεσία του Υπουργείου.
  Μύκονος, 16-08-2018

 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.