Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Ακόμη κι ο Βασίλης Αυλωνίτης πού έλεγε πολλά -καί ωραία- δέν ξεστόμιζε τέτοια...

«Μίλα μου βρώμικα»...
Ελένη και Άννα, οι κυρίες της πολιτικής βωμολοχίας και τα κλισέ...
Η Ελένη Αυλωνίτου ζήτησε συγγνώμη για τις «παπαριές». Αργά! Η πέτρα και λόγος άμα φεύγουν δεν γυρίζουν πίσω ούτε με χίλιες συγγνώμες. Τι να πεις; Συγγνώμη που σου άνοιξα το κεφάλι; 
Η Ελένη Αυλωνίτου ήταν και ως αθλήτρια και ως πολιτικός στα πρώτα χρόνια τής διαδρομής της συμπαθής κυρία. Και ευγενής στην όψη. Κάτι στο οποίο δεν ταιριάζει το «στα πλαίσια της παπαριάς που είπε ο κ. Μητσοτάκης», που εκστόμισε στον τηλεοπτικό αέρα. Ασυμβίβαστο με το ήθος που πρέπει να έχουν τα δημόσια πρόσωπα. Πιο ασυμβίβαστο για το ήθος που επιβάλλεται στην Αριστερά. Το κυριότερο: τερατωδώς αταίριαστο για μια σοβαρή κυρία που δραστηριοποιείται στην πολιτική...




** Άλλο το κάτι σαν «μίλα μου βρώμικα» από τον Πολάκη και άλλο από την ΚΥΡΙΑ Αυλωνίτου.
** Άλλο από τον μακαρίτη τον Γιαννόπουλο και άλλο από οποιαδήποτε ΚΥΡΙΑ του ΠΑΣΟΚ.
** Άλλο από τον Άδωνη ή τον Οικονόμου και άλλο από την ΚΥΡΙΑ Άννα Καραμανλή που έχει το δικό της  παρελθόν στο μπινελίκι.

«Να πάει να...»

Για την τελευταία θα μείνει αξέχαστο εκείνο το «να πάει να γαμηθεί ο Χαρδούβελης», υπουργός Οικονομικών τότε ο οποίος, με αυτά που έκανε, σύμφωνα με τη βουλευτίνα, «δεν θα επανεκλεγούν πολλοί βουλευτές και εγώ θα μείνω άνεργη!» 



Τελικά η κυρία Καραμανλή δεν έμεινε άνεργη και η κυρία Αυλωνίτου συνεχίζει να είναι στα βουλευτικά έδρανα. Γιατί έτσι αποφασίζει ο «κυρίαρχος λαός».

Δημοσιογραφικά κλισέ 

Κατά τα άλλα ας αναθεωρήσουμε και τα κλισέ στην ομιλία μας, ιδιαίτερα όταν μπαίνουν στον δημοσιογραφικό λόγο. Γιατί διαβάσαμε για το περίφημο «παπαριές», τίτλο που έλεγε: «Η πρωτοφανής πολιτική ατάκα της Αυλωνίτου».


Δεν θα έκανε κακό η προσήλωση στην κυριολεξία. Δεν είναι «πρωτοφανής» έκφραση από πλευράς χυδαιότητας σε στόμα πολιτικού το «παπαριές» όταν έχει προηγηθεί δημοσίως το «να πάει να γαμηθεί» ο υπουργός.

 harddog-sport.blogspot.com 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.