Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Σήμερα τό απόγευμα εκπνέει...

Εκπνέει το τελεσίγραφο...
Το τελεσίγραφο του Ντόναλντ Τραμπ προς τον πρόεδρο της Τουρκίας εκπνέει σήμερα για την απελευθέρωση του Πάστορα Άντριου Μπράνσον και την αποστολή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ίδια ώρα η κρίση στην Τουρκία είναι σε πλήρη εξέλιξη...
....Η τουρκική οικονομία δεν βρίσκεται σε κρίση ή χρεοκοπία και οι διακυμάνσεις στις ισοτιμίες των νομισμάτων είναι οι πύραυλοι ενός οικονομικού πολέμου που συντελείται εις βάρος της Τουρκίας, δήλωσε χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε συνάντηση μελών του κόμματός του στην παραθαλάσσια πόλη Ριζούντα της Μαύρης Θάλασσας ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του προετοιμάζεται για εμπορικές συναλλαγές με εθνικά νομίσματα με την Κίνα, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε εντολή για την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές από την Τουρκία, επιβάλλοντας δασμούς 20% στο αλουμίνιο και 50% στον χάλυβα

Το τελεσίγραφο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ο ίδιος ο Τούρκος πρέοδρος, μιλώντας κατά την διάρκεια της περιοδείας του, στις πόλεις της Μαύρης Θάλασσας που επλήγησαν από πλημμύρες.

«Θέλουν από εμάς να τον απελευθερώσουμε μέχρι τις 6 αύριο (σήμερα Κυριακή) το απόγευμα, χρησιμοποιώντας απειλές» ανέφερε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι: «Εμείς απλώς γονατίζουμε ενώπιον του Θεού. Θα είναι λάθος να προσπαθήσουν να τιμωρήσουν την Τουρκία για έναν ιερέα. Απευθύνομαι πάλι στις ΗΠΑ: Είναι ντροπή, αλλάζετε έναν στρατηγικό εταίρο του ΝΑΤΟ με έναν πάστορα. Θα κάνουμε ότι απαιτεί η (τουρκική) Δικαιοσύνη».

«Εδώ είναι Τουρκία. Δεν είναι μια χώρα που την κάνει ό,τι θέλει ο καθένας. Νομίζουν ότι θα καταστρέψουν την Τουρκία έτσι εύκολα μέσω του νομίσματος. Αυτά είναι «τρίχες» για την Τουρκία», πρόσθεσε.

Με άρθρο του στους New York Times ο Τούρκος πρόεδρος διαμηνύει πως η Τουρκία έχει και άλλες επιλογές.

«Πριν είναι πολύ αργά, η Ουάσιγκτον πρέπει να εγκαταλείψει την λανθασμένη αντίληψη ότι η σχέση μας μπορεί να είναι ασύμμετρη και να κατανοήσει το γεγονός ότι η Τουρκία έχει εναλλακτικές λύσεις. Η αποτυχία να αντιστραφεί αυτή η τάση μονομέρειας και έλλειψης σεβασμού θα απαιτήσει από εμάς να αρχίσουμε να αναζητούμε νέους φίλους και συμμάχους» γράφει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο Ερντογάν.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πάντως τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν αναζητώντας στήριξη.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.