Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Καπετανέικα 2018: Η μεγάλη γιορτή της Πάρου για τα καΐκια

ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΚΑΡΙΑ ΜΑΣ
Καπετανέικα 2018: Η μεγάλη γιορτή της Πάρου για τα καΐκια -Δείτε τα πανέμορφα ξύλινα της χώρας
Η Φανερωμένη, κατασκευασμένη το 1945 στην Σκιάθο, στον κόλπο της Πάρου.
Η Φανερωμένη, κατασκευασμένη το 1945 στην Σκιάθο, στον κόλπο της Πάρου.


 

Για τρεις μέρες η Πάρος γέμισε από τα πιο όμορφα ξύλινα σκαριά της χώρας χάρη στα «Καπετανέικα» που έγιναν για δεύτερη φορά φέτος.
Ακόμη κι αν ήδη αγαπάς την ιστιοπλοΐα και την ελευθερία που δίνουν οι βόλτες με σκάφη στο Αιγαίο, είναι μεγάλη έκπληξη η επαφή με τα ξύλινα παραδοσιακά πανάδικα, το μεράκι που κρύβει η ιστορία του καθενός τους και κυρίως η τρέλα των ανθρώπων που τα αγαπούν και τα φροντίζουν.
Τα Καπετανέικα, αγώνας επίδειξης ξύλινων ιστιοφόρων, διοργανώθηκαν για δεύτερη χρονιά το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου 2018 στη Νάουσα της Πάρου, με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία φέτος. 32 πλεούμενα από όλη την Ελλάδα άνοιξαν το Σάββατο τα πανιά τους στον κόλπο της Πάρου, όλα υπό την κόκκινη σημαία με τον γαλάζιο στρόβιλο των Καπετανέικων...
Η ιδέα για τα Καπετανέικα γεννήθηκε τον χειμώνα του 2017, σε μια περίοδο συναισθηματικά φορτισμένη για πολλούς Παριανούς από την απώλεια του αρχιτέκτονα Κώστα Γουζέλη, που αγαπούσε το νησί, αγαπούσε τη ζωή και αγαπούσε πολύ και τα ξύλινα και είχε φτιάξει μόνος του, εκ του μηδενός, τη συμιακή σκάφη Αθηνά. (Αθηνά, Εκ του Μηδενός ονομάζεται και το ντοκιμαντέρ που διηγείται την περιπέτεια γύρω από την κατασκευή του).
Φέτος, από στόμα σε στόμα κυρίως, ο θεσμός μεγάλωσε με τη συμμετοχή διπλάσιου αριθμού σκαριών. ​Συμμετείχαν μικρά και μεγάλα σκάφη, παλιά ψαράδικα, λάτζες, εκδρομικά.

Δείτε όλες τίς φωτογραφίες καί τό άρθρο:  ΕΔΩ 

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.