Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα απεργία από τα ξημερώματα της Τρίτης

Νέα 24ωρη απεργία στα πλοία αύριο Τρίτη – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι ναυτικοί
Νέα 24ωρη απεργία στα πλοία αύριο Τρίτη – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι ναυτικοί | Newsit.gr
Άλλη μια 24ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ και έτσι τα πλοία θα μείνουν δεμένα και την Τρίτη μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Παρά τις αντιδράσεις η Ομοσπονδία των Ναυτικών εξήγγειλε για αύριο Τρίτη νέα 24ωρη απεργία. Με τη νέα απεργία τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια ως και τα ξημερώματα της Τετάρτης (06:00).
Η πρόταση των ακτοπλόων για αύξηση 1% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας από τώρα και άλλο 1% από τον Ιούνιο του 2019 δεν βρήκε σύμφωνους τους εργαζόμενους που διεκδικούν αύξηση 5% και έτσι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται...

...Οι συνδικαλιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Αποφάσεις αναμένονται αύριο στη νέα συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας .
Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά τις εξελίξεις έχουν προχωρήσει σε τροποποιήσεις και αλλαγές των δρομολογίων. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν πρέπει να  επικοινωνούν με τα κατά λιμεναρχεία ή τουριστικά πρακτορεία.
Πρόβλημα στην τροφοδοσία των νησιών, ταλαιπωρία επιβατών
Σύμφωνα με το ΣΕΕΝ από την απεργία των ναυτικών στα πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία των νησιών, αλλά και στις μετακινήσεις επιβατών, καθώς καθημερινά όπως αναφέρει, εξυπηρετούνται προς και από τα νησιά του Αιγαίου περίπου 180 χιλιάδες άτομα.
Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε: «Δεν φταίμε εμείς. Η ένωση των ακτοπλόων θα έπρεπε να έχει σκεφτεί το αίτημα μας για 5% αύξηση από τον Μάιο που είχε τεθεί και να βρει μία λύση που να ικανοποιούσε τον κόσμο της ναυτεργασίας που δίνει την ψυχή του για να δουλεύουν τα βαπόρια καλά».
«Η απεργία που ξεκίνησε σήμερα το πρωί και εξελίσσεται με μεγάλη επιτυχία σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας, επιβεβαιώνει τη βούληση των Ναυτεργατών να αγωνιστούν και να κλιμακώσουν τον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, που όχι μόνο παραμένουν καθηλωμένοι όλη τη μνημονιακή περίοδο, αλλά έχουν διολισθήσει σε δραματικά χαμηλά επίπεδα λόγω των μειώσεων και των περικοπών τόσο από τις ναυτιλιακές εταιρίες όσο και από τα φοροληστρικά μέτρα όλων ως τώρα των κυβερνήσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ. 
από newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.