Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Ακροδεξιά : Η μεγάλη απειλή για την Ευρώπη...

Η πραγματική απειλή για την Ευρώπη...
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού για το μέλλον της Ευρώπης, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ήταν βαρυσήμαντη. Κι αυτό γιατί ανέδειξε πολλά καίρια ζητήματα που αφορούν τα όσα βίωσε η χώρα μας στη διάρκεια των μνημονίων, αλλά κι εκείνα που απειλούν την Ενωμένη Ευρώπη. Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας χθες;  
Πρώτον, ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, αντί να γίνει περισσότερο δημοκρατική, έχει γίνει περισσότερο εθνοκεντρική και τεχνοκρατική.  
Δεύτερον, ότι σχήματα τεχνοκρατών, όπως η τρόικα, κρατάνε τα κλειδιά της οικονομικής πολιτικής και κυριαρχίας και δεν λογοδοτούν πουθενά.  
Τρίτον, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακόμα και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχουν ουσιαστικά «καπελωθεί» από τους τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ.  
Τέταρτον, και πιο σημαντικό, το γεγονός πως η αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη διαχείριση της κρίσης τροφοδότησε και εξακολουθεί να τροφοδοτεί τον σοβινισμό και τον ακροδεξιό λαϊκισμό.  
Μήπως ο πρωθυπουργός έχει άδικο; Το ίδιο δεν είχε πει εξάλλου και μόλις πριν από λίγο καιρό ο Γάλλος οικονομικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί; «Δεν αισθανόμουν άνετα όταν αποφασίζαμε για την τύχη εκατομμυρίων Ελλήνων, κεκλεισμένων των θυρών στην ευρωομάδα. Από δημοκρατικής απόψεως αυτό ήταν σκανδαλώδες».  
Αυτές οι διαδικασίες και οι εξοντωτικές πολιτικές λιτότητας δεν ήταν εκείνες που αναβίωσαν τον φασισμό στην Ελλάδα και τον έβαλαν στο Κοινοβούλιο;  
Η ίδια λογική που ακολουθείται σήμερα δεν συντηρεί και ενισχύει την Ακροδεξιά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη; Τι περιμένει λοιπόν η δημοκρατική Ευρώπη για να αντιδράσει;...

συνέχεια  
Ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχτηκε χθες πιο «Ευρωπαίος» από τους κουστουμαρισμένους και ατσαλάκωτους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής αριστείας.

Από εκείνους που ακόμα και τώρα σκέφτονται αν θα καταδικάσουν την πολιτική του ακροδεξιού πρωθυπουργού της Ουγγαρίας.

Από εκείνους που στα φανερά καταδικάζουν την Ακροδεξιά, αλλά κρυφά επενδύουν σε αυτήν καλλιεργώντας τον φόβο στους λαούς.

Από εκείνους που για άλλη μια φορά το πρώτο μέλημά τους είναι η διατύπωση της θεωρίας των δύο άκρων, λες και η Ευρώπη βρίσκεται στο έλεος κάποιας αόρατης σοσιαλιστικής απειλής.

Εκείνο όμως που απειλεί πραγματικά την Ευρώπη είναι η Ακροδεξιά. Και δεν είναι αόρατη, αλλά έχει σάρκα και οστά.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.