Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Γουίλμπουρ Ρος (υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ): «...είναι (ο Τσίπρας), σαφώς, υπέρ της Αμερικής...»

Υπ. Εμπορίου ΗΠΑ: Σαφώς υπέρ της Αμερικής ο Αλ. Τσίπρας - Επόμενο βήμα να «τρέξει» πραγματικά η οικονομία
Το πιο σημαντικό το οποίο μπορεί να κάνει η Ελλάδα, στην επόμενη φάση, είναι η αλλαγή της ψυχολογίας των επιχειρήσεων, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, αναφερόμενος σε ζητήματα ανάπτυξης.
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ -η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη το πρωί της Τρίτης- επεσήμανε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλα βήματα βγαίνοντας από τα μνημόνια και σημείωσε πως «το επόμενο βήμα είναι να μπει η οικονομία σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης».
Ερωτηθείς «τι μήνυμα μετέφερε στο πρωθυπουργό από τον Λευκό Οίκο και τον πρόεδρο Τραμπ» ο κ. Ρος δήλωσε, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Πέρασα αρκετό χρόνο χθες, αλλά και σήμερα μαζί του. Είναι, σαφώς, υπέρ της Αμερικής, όπως κι εμείς υπέρ της Ελλάδας. Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός δεσμός φιλίας. Έφτασε σε μεγάλο βαθμό συμφωνίας με τον πρόεδρο Τραμπ το οποίο είναι, επίσης, πολύ σημαντικό. Ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα είχε συμφωνήσει να κάνουμε με τον κ. Δραγασάκη τον οικονομικό διάλογο εάν δεν επιδιώκαμε στενότερες και πιο σταθερές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες»...


...Αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας ο κ. Ρος περιέγραψε το παράδειγμα της Αμερικής λέγοντας: «Αυτό που κάναμε στις ΗΠΑ ήταν ότι ξεφορτωθήκαμε πολλούς ελέγχους για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Κι ο ρυθμός αύξησης των κεφαλαιακών δαπανών κι οι προσλήψεις εργαζομένων από τις επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα».
Ανέφερε επίσης ότι «η κανονιστική μεταρρύθμιση θεωρείται ότι σημαίνει απόλυση δημοσίων υπαλλήλων. Εμείς δεν κάναμε αυτό. Στην πραγματικότητα, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μεγαλύτερο έργο επειδή τώρα υπάρχουν περισσότερα προγράμματα από πριν».
Μιλώντας για θέματα ενέργειας, είπε πως «είναι πολύ επικίνδυνη τακτική να εξαρτάται η Ευρώπη από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες» και πρόσθεσε ότι δείγμα καλής πολιτικής είναι η διεύρυνση των ενεργειακών πηγών. Όμως, δημιουργείται, επίσης, γεωπολιτική εξάρτηση.
Τέλος, αναφερόμενος στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, είπε πως θα μπορούσε να καταστήσει την Ελλάδα έναν μεγάλο κόμβο για την κεντρική Ευρώπη, κυρίως σε ό,τι αφορά την ενέργεια.
Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.