Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Έχει καμμιά ομοιότητα τό ΠΑΣΟΚ τής Φώφης μέ τό κόμμα πού ίδρυσε ο Ανδρέας...;

Τρεις του Σεπτέμβρη... να ξεχνάς

Είναι γεγονός πως στην αρχή επιχείρησε να εκπέμψει πιο ήπιο πολιτικό λόγο και διατύπωσε το θεώρημα των "ίσων αποστάσεων" με στόχο να απομακρύνει τα αρνητικά βάρη της κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που συρρίκνωσαν το ΠΑΣΟΚ. Όμως...

...όπως φαίνεται, η δίψα για εξουσία και τα στρατηγικά - πολιτικά αδιέξοδα, την οδήγησαν εκ νέου σε μια ακολουθία πολιτικών επιλογών ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτές οι επιλογές προκάλεσαν εξάλλου έντονο προβληματισμό και στο εσωτερικό της παράταξής της, που ήδη μετράει αποχωρήσεις, διαγραφές και πολλές εσωκομματικές αντιπαράθεσεις.

Οι δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά περί "ανάγκης στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ" με κατηγορίες για "δημαγωγία, ρεσάλτο στην εξουσία και ανυπολόγιστη ζημιά στη χώρα και το πολιτικό σύστημα", αλλά και το αίτημα "να πάνε από εκεί που ήρθαν", είναι πλέον πανομοιότυπες με τις δηλώσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου λίγο πριν την πτώση του.
Καθώς κορυφώνει την αντιπολιτευτική της προσέγγιση και έχοντας καταρρεύσει ολοκληρωτικά το αντιπολιτευτικό αφήγημά της των "ίσων αποστάσεων" από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, η Φώφη Γεννηματά διολισθαίνει σε αυτήν την πολιτική στάση και ρητορική, που υποτίθεται ότι θα τερμάτιζε προκειμένου να ανασυνταχθεί το ΠΑΣΟΚ και να αναζητήσει τις ιδεολογικές του ρίζες. Έτσι επιβεβαιώνει απόλυτα το δίπολο "δύο διαφορετικών κόσμων" που αναπτύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και αν η περίοδος Σαμαρά Βενιζέλου συρρίκνωσε το ΠΑΣΟΚ, αυτή η νέα ταύτιση με τη συντηρητική παράταξη θα μπορούσε να εξαφανίσει πλήρως την πολιτική του ύπαρξη.
03 Σεπ. 2018
tvxs.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.