Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

¨Ετσι "έπεσε" τό ρωσικό κατασκοπευτικό Ιλιούσιν...

«Πύραυλοι του Άσαντ έριξαν το ρωσικό μαχητικό»
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, οι πιλότοι τεσσάρων ισραηλινών αεροσκαφών ανάγκασαν το ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-20 με 15μελές πλήρωμα, να πάει στο πεδίο βολής των συστημάτων αεράμυνας της Συρίας, με αποτέλεσμα να καταρριφθεί από πυρά που απαντούσαν σε ισραηλινά πλήγματα.
Το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ στη διάρκεια επίθεσης τεσσάρων ισραηλινών αεροσκαφών F-16 εναντίον συριακών θέσεων στην επαρχία Λατάκια της Συρίας, όπου οι Ρώσοι διαθέτουν δύο στρατιωτικές βάσεις.
«Οι Ισραηλινοί πιλότοι χρησιμοποίησαν το ρωσικό αεροσκάφος σαν ασπίδα», με αποτέλεσμα ο πιλότος να μην έχει περιθώρια ελιγμών, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Ιgor Konashenkov και πρόσθεσε ότι η Μόσχα «διατηρεί το δικαίωμα κατάλληλης απάντησης», χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί...
 
συνέχεια
Στην απάντησή της, μέσω του κρατικού πρακτορείου Sanaa, η Δαμασκός υποστήριξε ότι η συριακή αεράμυνα στόχευε στην κατάρριψη εχθρικών πυραύλων που προέρχονταν από τη θάλασσα με κατεύθυνση την πόλη της Λατάκιας.
Το Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει ξένες αναφορές.
Η Ρωσία κάλεσε τον πρεσβευτή του Ισραήλ στο υπουργείο Εξωτερικών. «Δεδομένης της κατάστασης ο πρεσβευτής του Ισραήλ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών», αναφέρει η ανακοίνωσή του.
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν έχω τίποτα να πω».
Τα τελευταία χρόνια Ισραήλ και Ρωσία διατηρούν ειδική τηλεφωνική γραμμή προκειμένου να αποτρέπονται συγκρούσεις των αεροσκαφών τους πάνω από τη Συρία.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.