Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) φυλλοροεί και φθίνει...

ΚΙΝΑΛ: Πορεία σε έρημο αυχμηρά*
Περνάει απαρατήρητο το ΚΙΝΑΛ, παρά την πληθωρική παρουσία των στελεχών του στα ΜΜΕ. Φευ! Η πλειονότης των στελεχών δεν ενδιαφέρεται να εκθέσει τις θέσεις του Κινήματος για την «μεταμνημονιακή» εποχή και το μέλλον της χώρας. 
ΚΙΝΑΛ: Πορεία σε έρημο αυχμηρά
του Γιάννη Τριάντη
Η εξουσία το έφθειρε το ΠΑΣΟΚ. Το Μνημόνιο πού έφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, το στιγμάτισε ανεξίτηλα. Και η σύμπραξη με τη ΝΔ το έστειλε στα τάρταρα.
Αλλαξε ονόματα και αρχηγούς, γύρεψε νέες συμμαχίες, προσπάθησε να επιχωματώσει τα ρήγματα στο εσωτερικό του, αλλά τίποτε. Το ΚΙΝΑΛ  φυλλοροεί και φθίνει.
Σχεδόν κανένας δεν ασχολείται μαζί του ουσιαστικά. Ουδείς ενδιαφέρεται για τις προγραμματικές θέσεις του. Κανένας δεν σχολιάζει τις επι μέρους παρεμβάσεις του, ακόμη και όταν είναι αξιοπρόσεκτες (π.χ. κριτική στις πρόσφατες εξαγγελίες Τσίπρα).
Περνάει απαρατήρητο το ΚΙΝΑΛ, παρά την πληθωρική παρουσία των στελεχών του στα ΜΜΕ. Φευ! Η πλειονότης των στελεχών δεν ενδιαφέρεται να εκθέσει τις θέσεις του Κινήματος για την «μεταμνημονιακή» εποχή και το μέλλον της χώρας...
 συνέχεια
Μόνιμη έγνοια τους είναι η καταιγιστική-συχνά υστερική- κριτική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ευεξήγητη εμμονή: έτσι νομίζουν ότι θα επανακάμψουν οι ψηφοφόροι  που τους έχουν εγκαταλείψει και εγκαταστάθηκαν στο ενδιαίτημα του κυβερνώντος κόμματος.
Αλλά δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν, πρώτον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και ηττημένος κατά τις προσεχείς εκλογές, είναι κόμμα εξουσίας, με ο,τι αυτό σημαίνει για ικανή μερίδα ψηφοφόρων. Αντιθέτως το ΚΙΝΑΛ -με τα σημερινά δεδομένα- παλεύει για την πεντάδα…
Δεύτερον, ότι η πολιτική ίσων αποστάσεων, σε συνδυασμό με την χαμηλότονη κριτική εναντίον της ΝΔ, δεν ενθουσιάζει το παραδοσιακά αντιδεξιό ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ που έχει μετοικήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Πόσω μάλλον, όταν ορισμένα κορυφαία του ΚΙΝΑΛ, με δυσκολία κρύβουν την βαθιά επιθυμία τους για συνεργασία με τη ΝΔ μετεκλογικώς.
Τρίτον, ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία πριμοδοτεί ανοιχτά τον Τσίπρα και πιέζει για μελλοντική συνεργασία των δύο χώρων… Αυτό  προκαλεί αμηχανία στο ΚΙΝΑΛ, που επιχειρεί να περιχαρακώσει τον χώρο του και να προβληθεί ως ηγέτιδα δύναμη  της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας. Δύσκολο εγχείρημα με πενιχρά αποτελέσματα ίσαμε τώρα.
Τέταρτον, ότι οι φατρίες και τα αρχηγιλίκια στο ΚΙΝΑΛ αποτυπώνουν εικόνα ρηγματωμένου κόμματος που βρίσκεται στα πρόθυρα διαλυτικών εκρήξεων.
Επειδή σπανίζουν τα θαύματα στην εποχή μας, η μοίρα του ΚΙΝΑΛ φαίνεται προδιαγεγραμμένη. Αν επιβιώσει εκλογικά ,είτε θα εξελιχθεί σε κόμμα-μπαλαντέρ είτε θα παλεύει με ένα λυμφατικό ποσοστό μπάς και κατορθώσει μελλοντικά να ανακτήσει δυνάμεις.
Όμως το πιο πιθανό είναι να διασπαστεί. Ειδικά αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές. Και δεν χρειάζεται καν εκείνο το υπαινικτικό «ο νοών νοείτω» για να στηριχτεί η δυσοίωνη πρόβλεψη…
newpost.gr
*αὐχμηρός, -ά, -όν
  1. ξηρός, άνυδρος, τραχύς
  2. (κατ’ επέκταση) λερωμένος, σκονισμένος
  3. (μεταφορικά) ελεεινός, άθλιος
  4. (ελληνιστική κοινή) σκοτεινός
(από τό Βικιλεξικό)

  1.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.