Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Ω, καιροί! Ω, ήθη!...


Μια σειρά από δηλώσεις και συμπεριφορές το τελευταίο διάστημα δοκιμάζουν σοβαρά τη λογική αλλά και τη σοβαρότητα του πολιτικού συστήματος καθώς η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει.Ενδεικτική η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση αντικαθιστά τα Λατινικά με την Κοινωνιολογία στις Πανελλήνιες για κάνει να τoυς μαθητές Αριστερούς που εκτός από θυμηδία προκαλεί και προβληματισμό, όταν αυτή προέρχεται από αντιπρόεδρο της ΝΔ ή όταν τα επιχειρήματα που κάποιοι μεταχειρίζονται για την αναγκαιότητα των Λατινικών ανάγονται στο... 1824!


Προηγουμένως, η Αν. Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη χαρακτήρισε σε τηλεοπτική εκπομπή τον Κ. Βαξεβάνη «συκοφάντη καταδικασμένο», χωρίς όμως να έχει στοιχεία, γεγονός που έφερε την ίδια σε θέση κατηγορούμενης για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο δημοσιογράφος, όπως είχε το δικαίωμα να πράξει. Στην αντιπαράθεση, και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, πολλά μπορεί να ειπωθούν και λάθη μπορεί να γίνουν... Αν και πρόκειται για υπόθεση δύο ιδιωτών, η ΝΔ θέλησε να εμπλέξει και σε αυτή την υπόθεση την κυβέρνηση.
Μάλιστα σε ένα νέο αντιθεσμικό παραλήρημα, ο Κώστας Κυρανάκης, επίσης αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, υποστήριξε ότι ήταν η κυβέρνηση που έβαλε τον Κ. Βαξεβάνη να καταθέση μήνυση σε βάρος της κ. Ζαχαράκη και ότι οι κυβερνήσεις μπορούν να παρεμβαίνουν στις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Επιχείρησε δε να αμυνθεί στις κατηγορίες για εμπλοκή στελεχών ή συνεργατών της ΝΔ με τις ανομίες στην υπόθεση Φλώρου, ταυτίζοντας τις αποφάσεις των δικαστηρίων με την κυβέρνηση κάθε εποχής, της ΝΔ συμπεριλαμβανομένης.
Το αποκορύφωμα όλων είναι οι ξαναζεσταμένες γαλάζιες αλά καρτ «αποκαλύψεις» με έγγραφα των wikileaks για το Μακεδονικό. Αφού ο καθένας ισχυρίζεται ό,τι θέλει, αρκεί να εξυπηρετεί το αφήγημά του, έτσι και η ΝΔ «ανακάλυψε» ότι το 2008 ο ακραίος Γκρουέφσκι ζητούσε για λογαριασμό της ΠΓΔΜ το όνομα Βόρεια Μακεδονία και άρα η κυβέρνηση δεν πέτυχε υποχώρηση των γειτόνων.
Στην πραγματικότητα βέβαια όποιος διαβάζει τα έγγραφα διαπιστώνει ότι ο Γκρούεφσκι δεν αναφερόταν σε ονομασία erga omnes και σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόταν συνταγματική αναθεώρηση, βασικά αιτήματα της ελληνικής πλευράς τα οποία και ικανοποιήθηκαν τελικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν υπήρξε συμφωνία εκείνη την περίοδο. Διαφορετικά, όπως προκύπτει από επίσημες δηλώσεις αλλά και έγγραφα, που επίσης έχουν δημοσιευτεί στα Wikileaks αλλά και στον ελληνικό Τύπο τα προηγούμενα χρόνια, η ελληνική κυβέρνηση και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη είχαν συμφωνήσει για σύνθετη ονομασία με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» και μάλιστα προωθούσαν την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».
Δυστυχώς το μέτρο έχει χαθεί στην πολιτική αντιπαράθεση, που έχει προσλάβει νοσηρά και επικίνδυνα χαρακτηριστικά με ακρότητες, φαιδρότητες, ψευδή επιχειρήματα αλλά και ψευδείς ειδήσεις. Το μέτρο άλλωστε έχει χαθεί γενικώς. Μόνο να σκεφτούμε πως μετά τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για ανύπαρκτο ναό που δήθεν θα γκρεμιστεί στον Βοτανικό λόγω του τεμένους, υπάρχουν κάποιοι που διοργανώνουν συλλαλητήριο εναντίον της κατεδάφισης του... εικονικού ναού.
05 Σεπ. 2018
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.