Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Ασύλληπτη η ταχύτητα παραγωγής ψευδών ειδήσεων (fake news)!...

Όλο το βάρος στα fake news...
Δεν έχουν τελειωμό fake news, τα hoaxes και οι φωτοσοπαρισμένες φωτογραφίες από δημοσιογράφους που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τρολ της ομάδας αλήθειας αλλά και εθνικιστές και νεοναζί, με επίκεντρο τη ΔΕΘ και το "Μακεδονικό".


Είναι τέτοιος ο κατακλυσμός των ψευδών ειδήσεων και φωτογραφιών από ευρύτερη τη δεξιά πολυκατοικία, που πραγματικά δε ξέρεις από που να το πρωτοπιάσεις.



Η ανάρτηση που έχει προκαλέσει τα περισσότερα σχόλια, είναι αυτή του δημοσιογράφου και -σύμφωνα με πληροφορίες υποψηφίου με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές- Γιάννη Λοβέρδου. Ο δημοσιογράφος δημοσίευσε μια φωτογραφία από διαδηλώσεις του 2011 στην Αθήνα και την παρουσίασε ως επεισόδιο που έλαβε χώρα το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Φυσικά δεν είναι η μόνη καθώς μιλάμε για δεκάδες πλαστογραφημένες ειδήσεις που κυκλοφορούν, συντονισμένα στο διαδίκτυο από δεξιούς και ακροδεξιούς κύκλους.

Άλλο ένα παράδειγμα είναι...
...αυτό του Θεόδωρου Γιάνναρου. Στελέχους της ΝΔ και πρώην διοικητή του νοσοκομείου "ΕΛΠΙΣ", διορισμένου από τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ο κ. Γιάνναρος αναρτά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μια πληθώρα από fake news ή κατασκευασμένες ειδήσεις τις τελευταίες ημέρες.



Η διάδοση ψευδών ειδήσεων εξελίσσεται σε καθοριστικό παράγοντα της πολιτικής σύγκρουσης στη χώρα μας, ενώ ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων διαδίδουν  κατασκευασμένες ειδήσεις...

koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.