Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Σπύρος Αποστόλου : Κατάχρηση εξουσίας

Χθες έζησα μια από τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου. Να βλέπεις τον έναν, νέο Μυκονιάτη με σπασμένο σαγόνι και δόντια, τον άλλον κτυπημένο, και από την άλλη να προσπαθείς να συγκρατήσεις την ψυχραιμία σου για ηρεμήσεις εξαγριωμένους Μυκονιάτες που σκέπτονται μέσα στην αγανάκτηση τους να «ορμήσουν» στο αστυνομικό τμήμα.

Έχοντας γνώση του συμβάντος, δηλώνω υπεύθυνα ότι αναίτια οι αστυνομικοί προέβησαν σε κατάχρηση εξουσίας, ξυλοκοπώντας δύο νέα παιδιά για ασήμαντη αφορμή. Ακόμα και αν δεχθούμε την εκδοχή των αστυνομικών (όποια και αν είναι), η σωματική βία είναι ανεπίτρεπτη και αντιβαίνει κάθε κώδικα δεοντολογίας. Συνιστά δε, άλλου τύπου τραμπουκισμό που παραπέμπει σε πόλεμο συμμοριών και όχι σε κρατικά όργανα που οφείλουν να σέβονται το κράτος δικαίου, τους νόμους και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το γεγονός δε, ότι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έστησαν στα παιδιά καρτέρι για να τους κτυπήσουν, είναι στοιχείο επιβαρυντικό της ικανότητάς τους να φέρουν το σήμα της ελληνικής αστυνομίας. Ικανότητα που αφορά τη συνείδηση δικαίου, δημοκρατικότητας και φυσικά ψυχικής ισορροπίας για εκείνους που έχουν ορκιστεί στο σύνταγμα και στους νόμους του Κράτους.
Κρατικοί λειτουργοί, όποιοι και αν είναι αυτοί, που καταχρώνται την εξουσία της θέσης τους πρέπει άμεσα να πηγαίνουν στο σπίτι τους. Εκτός, αν το Κράτος θέλει να προστατεύει τους πολίτες του δια των ξυλοδαρμών, της τρομοκρατίας και των απειλών.
Ως πολίτης με συνείδηση δικαίου στάθηκα από την πρώτη στιγμή δίπλα στους συμπατριώτες μου (που τυγχάνει και συγγενείς μου), πήγα στο αστυνομικό τμήμα μετά από πρόσκληση του διοικητή, και σήμερα συνεχίζω τις διαδικασίες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κυρίως όμως να καταστήσω σαφές προς αυτούς που πρέπει ότι, άλλο προστασία του πολίτη και άλλο ξυλοδαρμός των πολιτών για να καταλάβει η κοινωνία ότι υπάρχουμε και Εμείς.
Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Δεν κατηγορώ συλλήβδην την αστυνομία ούτε τους πολλούς και καλούς υπαξιωματικούς του Α. Τ. Μυκόνου που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να επιτελέσουν το καθήκον τους, αλλά εκείνα τα στοιχεία που την και τους εκθέτουν. Ο ρόλος της είναι σεβαστός, οι επιτυχίες της όταν υπάρχουν αναγνωρίσιμες, αλλά… Πάντα υπάρχει ένα αλλά όπως το δυσάρεστο σ’ όλους μας συμβάν.
Γι’ αυτούς τους λόγους, περιμένω άμεσα τις ενέργειες του υπουργού προστασίας του πολίτη, του αρχηγού της αστυνομίας και της δικαιοσύνης ώστε να παραπεμφτούν σε ΕΔΕ οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Επίσης, ο Δήμος να προβεί σε διάβημα προς την ελληνική αστυνομία για κατάχρηση εξουσίας, και τέλος να οριστεί συνάντηση με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Μυκόνου για να μπουν κάποια πράγματα σε μια σειρά. Διότι, όπως υποψιάζομαι κάποιοι έχουν παρανοήσει το ρόλο και την παρουσία τους στο νησί μας.
Προς το παρόν αυτά. Παρακολουθώ προσωπικά την υπόθεση και να είστε σίγουροι ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη..


(Τό κείμενο είναι από τό fb τού Σπύρου Αποστόλου)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η εικόνα προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.