Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Τά «Ενωμένα Εφοπλιστικά και Επιχειρηματικά ΜΜΕ» ...αποφάσισαν

Οι τηλε-εισαγγελείς αποφάσισαν...
...η Ρένα Δούρου στην πυρά...

Γιάννης Πρετεντέρης: «Μέχρι να την πάνε μέσα, η Δούρου μπορεί να κατέβει στις εκλογές»

Τη χθεσινή ημέρα και λίγες ώρες μετά το συγκεκριμένο «σχόλιο» ο εισαγγελέας Η. Ζαγοραίος απέστειλε, όπως έκανε γνωστό, τις ονομαστικές κλήσεις για την τραγωδία στο Μάτι. Ηδη ήταν επίσης γνωστό ότι το πόρισμα του εμπειρογνώμονα δεν προσωποποιούσε ευθύνες ενώ αντίθετα τα πρόσωπα που καλούνται τώρα για εξηγήσεις αναφέρονται στις μηνυτήριες αναφορές των συγγενών των θυμάτων.
Στους πρωινούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς παραγωγούς των «Ενωμένων Εφοπλιστικών και Επιχειρηματικών ΜΜΕ» αρέσει η κλήση ειδικά της Ρένας Δούρου για τις δύο τραγικές καταστροφές με τα πολλά θύματα. Η μόνη διαφωνία μεταξύ τους είναι το αν όλα τα θύματα θα τα αποδώσουν ευθέως στην περιφερειάρχη ή αν θα αφήσουν και κάποια για τους άλλους καθ' ύλην αρμόδιους, που επίσης πήραν το χαρτάκι της κλήσης, πλην όμως δεν απασχολούν τα διακριτικά μίντια πλην ίσως του ανεκδιήγητου δημάρχου Μαραθώνα. Για όλους τους άλλους υπάρχει ο διακριτικός σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητας...

Τι να πουλήσει άλλωστε στο κοινό, που διψάει για «αίμα» ή ακόμα χειρότερα στους απελπισμένους συγγενείς των θυμάτων, η πληροφορία ότι τερατώδεις αυθαιρεσίες στο Μάτι και στη Μάνδρα είχαν τραγικές συνέπειες; Ότι κάποιες αδιάφορες δασικές υπηρεσίες και δήμαρχοι που διαχρονικά μπάζωναν ρέματα στη Μάνδρα ή κάποιες λάθος εκτιμήσεις της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας δεν προφύλαξαν τους κατοίκους στο Μάτι; Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός! Η Ρένα Δούρου. 
Το είπαν εξάλλου όλοι αυτοί εξαρχής και πριν ακόμα συνταχθούν οι μηνύσεις των συγγενών, πριν δοθούν τα πορίσματα, πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες των εισαγγελέων και της αστυνομίας.
Και για να εξηγούμαστε. Όποιος έχει μερίδιο ευθύνης και αμέλειας στις δύο τραγωδίες οφείλει να τις αναλάβει όταν και όποτε  αποδοθούν. Η προσχεδιασμένη όμως στοχοποίηση ενός και μόνου αυτοδιοικητικού παράγοντα με το έτσι θέλω δεν πείθει κανέναν για το ειλικρινές ενδιαφέρον προς τα θύματα των αυτόκλητων «δημίων». Πολύ περισσότερο που οι ίδιοι δημοσιογράφοι που σήμερα απευθύνουν τις κατηγορίες σιωπούσαν ή μιλούσαν για ακραία φυσικά φαινόμενα όταν υπήρξαν ή και  υπάρχουν θύματα τραγικών καταστροφών σε άλλες περιφέρειες.
Οσο για το νέο υποψήφιο δήμαρχο της Ν.Δ. κ. Πατούλη που από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο εξαπολύει σήμερα κατηγορίες για τις ευθύνες την ανίκανης περιφέρειας θα ήταν σκόπιμο να εξηγήσει πρώτα το δικό του έργο στο Μαρούσι με τις παράνομες χωματερές που έπιασαν φέτος φωτιά, τα πλημμυρισμένα αυτοσχέδια πάρκιγκ που κατάπιαν αυτοκίνητα το καλοκαίρι, την όψιμη ανακάλυψη του αυθαίρετου MALL και τέλος τη δική του ποινική δίωξη για μεγάλο ρουσφέτι σε ιδιωτική κλινική που συνέχιζε να λειτουργεί παράνομα  και μετά το αποκαλυπτικό πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ). Για όλα αυτά όμως δεν ερωτάται στις εμφανίσεις του ο υποψήφιος περιφερειάρχης που διακρίνεται  για την ικανότητά τους στις δημόσιες σχέσεις.
13.10.2018
Α.Ψ.
efsyn.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"  καί είναι φράση από τό κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.