Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Ελεύθερος ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον...

Τουρκία: Ελεύθερος ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον
Στην άρση του κατ’οίκον περιορισμού για τον πάστορα Μπράνσον αποφάσισε να προχωρήσει την Παρασκευή τουρκικό δικαστήριο.
Στην άρση του κατ’οίκον περιορισμού για τον πάστορα Μπράνσον αποφάσισε να προχωρήσει την Παρασκευή (σήμερα) τουρκικό δικαστήριο. Την ίδια στιγμή, τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων, τα οποία όμως έχει ήδη εκτίσει λόγω του χρόνου που έχει περάσει στη φυλακή αλλά και σε κατ'οίκον περιορισμό και έτσι κατά συνέπεια είναι ελεύθερος.
Όπως αναφέρει το Reuters, η απόφαση αυτή σημαίνει κατ’ουσίαν ότι...

...ο Μπράσον, μόλις αφεθεί ελεύθερος, θα μπορέσει να φύγει από την Τουρκία και να επιστρέψει στις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι η περίπτωση Μπράνσον και η παρατεταμένη κράτησή του στις τουρκικές φυλακές αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους της ραγδαίες επιδείνωσης των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων την τελευταία περίοδο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η διοίκησή του «εργάστηκε πολύ σκληρά» στην υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, λίγο αφότου τουρκικό δικαστήριο απεφάνθη υπέρ της απελευθέρωσής του. «Εργαζόμαστε πολύ σκληρά (στην υπόθεση) του πάστορα Μπράνσον!» έγραψε ο Τραμπ σε ένα tweet, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Λίγο μετά ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως ελπίζει ο Μπράνσον να επιστρέψει σύντομα στην πατρίδα του ασφαλής. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τον Πάστορα Μπράνσον και ελπίζουμε να τον έχουμε σύντομα και με ασφάλεια κοντά μας, πίσω στην πατρίδα».
Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του πάστορα ανέφερε ότι ο Άντριου Μπράνσον πιθανόν θα επιστρέψει στις ΗΠΑ μετά την απελευθέρωσή του. Ερωτηθείς εάν ο πάστορας θα επιστρέψει στις ΗΠΑ, ο Ισμαήλ Τζεμ Χαλαβούρτ απάντησε: «Πιθανώς θα φύγει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.