Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

H μαγευτική παραλία πού καταστράφηκε από τήν ασύδοτη χρήση...


Κατά σύμπτωση στην ταινία ο Ρίτσαρντ (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) ψάχνει να βρει την τέλεια και ανέγγιχτη παραλία, η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο του κόλπου της Ταϊλάνδης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περίπου 5.000 τουρίστες επισκέπτονται τα γαλαζοπράσινα νερά του κόλπου Μάγια καθημερινά. Η παραλία θα έκλεινε από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και επρόκειτο να ανοίξει και πάλι τώρα, που ξεκινά η τουριστική περίοδος στη χώρα. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο Τομέας Προστασίας των Εθνικών Πάρκων και της Άγριας Ζωής της Ταϊλάνδης, ο στόχος να βελτιωθεί η ζημιά που έχει προκληθεί στον κοραλλιογενή ύφαλο και να διαμορφωθεί ξανά το περιβάλλον του κόλπου δεν επιτεύχθηκε και για αυτό αποφασίστηκε η διάσημη παραλία να κλείσει επ’ αόριστον για το κοινό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της σχολής Αλιείας του Πανεπιστημίου Kasetsart στην Μπανγκόκ, Thon Thamrongnawasawat, το 80% των κοραλλιογενών υφάλων της Ταϊλάνδης έχει καταστραφεί εξαιτίας των παραθαλάσσιων ξενοδοχείων, των αγκυρών των πλοίων και των πλαστικών απόβλητων που πέφτουν στη θάλασσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.