Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Χρήστoς Λαμπράκης: "Πρώτα η πατρίδα, μετά η εφημερίδα και μετά η οικογένεια. Νίκο, μην αλλάξετε τη σειρά που σας τα είπα..."

Η συμβουλή του Χρήστου Λαμπράκη στον Ν. Χατζηνικολάου
Τι θα έκανε ο Νίκος Χατζηνικολάου αν είχε στα χέρια του τη λίστα με τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών; Ο ίδιος, είπε, ότι δεν θα ήθελε να του βάλουν αυτό το ερώτημα. «Δεν το ξέρω τι θα έκανα. Θα είχα δυσκολία και δισταγμό», απάντησε στην υποθετική ερώτηση. Με αφορμή το γεγονός ότι στα μυστικά κονδύλια περιλαμβάνονται χρηματισμοί δημοσιογράφων βαλκανικών χωρών, «κάρφωσε»..
–μιλώντας πάντα υποθετικά– Έλληνες δημοσιογράφους που, πιθανόν, χρηματίζονται:
«Αν είχα στα χέρια μου μια λίστα με Έλληνες δημοσιογράφους που τα παίρνουν από τα μυστικά κονδύλια θα την είχα κάνει φέι βολάν», είπε και το υπογράμμισε επαναλαμβάνοντας: «Θέλω να το ξέρετε αυτό και να το ξέρουν οι εντός πολλών εισαγωγικών συνάδελφοι –δεν είναι συνάδελφοι αυτοί– που τροφοδοτούνται από μυστικά κονδύλια υπουργείων και οργανισμών». 

(Μια υποθετική, ρητορική μάλλον, ερώτηση στον Νίκο Χατζηνικολάου:Πιστεύει ότι υπάρχουν τέτοιοι δημοσιογράφοι, αμειβόμενοι κρυφά με δημόσιο χρήμα, αλλά και άλλοι που περιλαμβάνονται στα πέιρολ εταιριών και ιδιωτών;)
 
Τι τον συμβούλευε ο Χρήστος Λαμπράκης
συνέχεια
Για το δημοσίευμα του Δημήτρη Τάκη στο iefimerinda.gr ο Νίκος Χατζηνικολάου ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του, στον Real, ότι ο δημοσιογράφος χειρίστηκε καλά το θέμα, αλλά επανέλαβε ότι ο ίδιος θα προβληματιζόταν για να βγάλει στη δημοσιότητα τα στοιχεία «εκ φόβου μήπως βλάψω τη χώρα». Και αναφέρθηκε σε μια επίμονη συμβουλή από τον Χρήστo Λαμπράκη όταν εκείνος ήταν διευθυντής στο Mega, σε νεαρή ακόμα ηλικία: «Θυμάμαι να μου επαναλαμβάνει μια στερεότυπη συμβουλή, μια οδηγία: "Πρώτα η πατρίδα, μετά η εφημερίδα και μετά η οικογένεια. Νίκο, μην αλλάξετε τη σειρά που σας τα είπα. Πρώτα η πατρίδα, μετά η εφημερίδα και μετά η οικογένεια"».

- από το harddog-sport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.