Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου: Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ «13ο ΜΙΣΘΟ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                      
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ «13ο ΜΙΣΘΟ» ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Η συνολική δαπάνη του ειδικού βοηθήματος προς τους δημοσίους υπαλλήλους υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ ετησίως και καλύπτεται από ιδίους πόρους του Δήμου Μυκόνου

Ιστορικής σημασίας η έγκριση που έλαβε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο Δήμος Μυκόνου για την καταβολή των πρώτων 116.500 ευρώ στους δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται στο νησί

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος (Ν. 4483/2017) που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, αποτέλεσε προσωπική πρόταση του Δημάρχου Μυκόνου και πλέον υλοποιείται απρόσκοπτα, ύστερα και από τη θεώρηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


συνέχεια...
Έτσι, ο Δήμος Μυκόνου είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που προχωρά στην καταβολή ειδικού βοηθήματος δημοσίων υπαλλήλων κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που υπηρετούν στο νησί, ενταγμένου σε έναν ενιαίο στρατηγικό σχεδιασμό στήριξής τους, που περιλαμβάνει πέραν του «13ου μισθού», εξασφάλιση στέγης και διατροφής.

Τα πρώτα εντάλματα πληρωμής που εγκρίθηκαν και θα καταβληθούν άμεσα στους δικαιούχους, ανέρχονται στο ποσό των 116.500 ευρώ.

Μεταξύ των πρώτων δικαιούχων είναι οι εργαζόμενοι σε ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό και Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά:
 

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, καθώς ένα δίκαιο αίτημά μας που έλαβε τη μορφή νομοθετήματος, παίρνει σάρκα και οστά.

Νησιωτικοί ή άλλοι απομακρυσμένοι Δήμοι της χώρας, έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρέχουν κίνητρα σε δημόσιους υπαλλήλους των απολύτως απαραίτητων υπηρεσιών που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία κάθε τοπικής κοινωνίας, ώστε να καλύπτονται τα κενά που εμφανίζονταν εδώ και χρόνια, σε θέματα ασφάλειας, υγείας, παιδείας κλπ.

Γνωρίζουμε όλοι τη μεγάλη προσφορά των γιατρών, εκπαιδευτικών, αστυνομικών, λιμενικών, διασωστών του ΕΚΑΒ, πυροσβεστών κλπ δημοσίων λειτουργών, όπως επίσης και τις σημαντικές περικοπές που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια.

Όπως επίσης, αξιολογούμε θετικά τις θυσίες που έκαναν προκειμένου να ανταπεξέρχονται στο λειτούργημα που επιτελούν.

Αυτό είναι το έμπρακτο ευχαριστώ μας για όσα έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία της Μυκόνου.
Κλείνοντας οφείλω να απονείμω τα εύσημα στον Δημοτικό Σύμβουλο και Συντονιστή της Ομάδας εργασίας για τα ειδικά επιδόματα του 2018 κ. Ευάγγελο Μπόνη, καθώς και στις Δημοτικές Υπαλλήλους και μέλη της ομάδας κ.κ. Ελένη Μπαρμπάτση, Κατερίνα Ν. Ζουγανέλη και Βασιλική Νικηφορίδου για τη σημαντική προσφορά τους σε όλη τη διαδικασία.»

Μύκονος, 08-11-2018
                                                                          

                                                                     ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.