Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Τί παράγει η "αδελφοποίηση": Alpha καί Star;

«Πυρηνική» τηλεοπτική συμμαχία Βαρδινογιάννη – Κοντομηνά...
Ένα ισχυρό δίδυμο τηλεοπτικής εξουσίας παράγει η απόκτηση του Alpha από τη Motor Oil. Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη μπορεί να επηρεάζει την πορεία όχι μόνο του Star αλλά και του καναλιού που ελέγχει ως και σήμερα ο Δημήτρης Κοντομηνάς. 

Το μοντέλο αυτό λειτουργίας είχε εφαρμοστεί και την εποχή του Mega, όταν ο Όμιλος Βαρδινογιάννη είχε ένα σημαντικό ποσοστό επιρροής στο πρώτο ιδιωτικό κανάλι. Φυσικά υπάρχουν σημαντικές διαφορές, με πρώτη τη συγκατοίκηση του ενημερωτικού τομέα του Alpha με το Star στο ίδιο κτίριο της Star Investments.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής:
Ο έλεγχος του Alpha περνάει στην κυπριακή  Seilla Enterprises Limited, η οποία θα έχει 1.002 ονομαστικές μετοχές της Nevine Holdings Limited (ο Δ. Κοντομηνάς θα έχει τα δικαιώματα ψήφου), ενώ η Alpha Media Group θα έχει 998 ονομαστικές μετοχές. H Seilla Enterprises Limited είναι 100% θυγατρική της Motor Oil.

Η Nevine θα είναι κύριος μετοχών ποσοστού 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Alpha Δορυφορική Τηλεόραση. Η Alpha Media Group και η Seilla θα έχουν από 24,95% του μετοχικού κεφαλαίου της τηλεοπτικής εταιρείας, ενώ η Nevine θα έχει το 99,95% της Alpha Ραδιοφωνική και το 100% της Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος. 

Η διοίκηση στη Nevine και τις άλλες τρεις εταιρείες θα ασκείται από κοινού από τη Seilla και την Alpha Media Group και τον Δημήτρη Κοντομηνά, για όσο διάστημα το ποσοστό́ της AMG στην Alpha Δορυφορική Τηλεόραση θα υπερβαίνει το 33,4%. Την ευθύνη της καθημερινής διαχείρισης θα έχει ο διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος θα ορίζεται από τη Seilla. Ο έλεγχος των εταιρειών θα ασκείται από́ τη Seilla και την AMG...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.