Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Επιμένει στην άρνησή της η ιταλική κυβέρνηση...

«Η Ευρώπη είμαστε εμείς» λέει η Ιταλία...
Η ιταλική κυβέρνηση επιμένει στην άρνησή της να αλλάξει ουσιωδώς τον προϋπολογισμό της για το 2019, όπως της ζητά η Κομισιόν, ενώ σύμφωνα με τον Λουίτζι ντι Μάιο οι κυρώσεις που ζητούν Αυστρία και Ολλανδία να επιβληθούν στη Ρώμη «σημαίνουν δάκρυα και αίμα».

Ο Ιταλός υπουργός Εργασίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο τόνισε ότι «όταν Αυστρία και Ολλανδία μάς ζητούν να σεβαστούμε όλους τους κανόνες, μας ζητούν μέτρα που σημαίνουν δάκρυα και αίμα. Κάτι που είναι το εντελώς αντίθετο με όσα μας ζήτησαν οι Ιταλοί στις εκλογές της 4ης Μαρτίου»...

συνέχεια...  
Μάλιστα, υποστήριξε ότι η ιταλική κυβέρνηση «τραβάει μπροστά. Διότι η εναλλακτική είναι να τσακίσουμε ακόμη περισσότερο τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τις επιχειρήσεις. Η εναλλακτική δεν μπορεί να είναι αυτή», πρόσθεσε.

Από τη δική του πλευρά, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζοβάνι Τρία, υποστήριξε:

«Η Ευρώπη είμαστε εμείς και αυτό θα ισχύσει ακόμη περισσότερο αν προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα σε διάλογο, για να μπορέσουν να κυβερνηθούν οι αλλαγές, για τις οποίες ο προϋπολογισμός μας προσφέρει μια διαφορετική απάντηση απ' ό,τι γινόταν στο παρελθόν, αλλά εξίσου αξιόπιστη και σταθερή».

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, που δήλωσε ότι θέλει να συναντήσει τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ώστε να συζητήσουν σχετικά με τον ιταλικό προϋπολογισμό και το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από την Κομισιόν.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι θα μεταβεί «στις Βρυξέλλες, όχι για να συζητήσω τι είδους κυρώσεις θα επιβληθούν, αλλά με αίτημα να μην επιβληθούν κυρώσεις».

Δήλωσε ότι δε ότι τα βασικά σημεία του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019 δεν θα αλλάξουν, αλλά τόνισε ότι προσβλέπει σε ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο.

Πηγές στην ιταλική κυβέρνηση αναφέρουν ότι η συνάντηση Κόντε-Γιούνκερ μπορεί να πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις Βρυξέλλες.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.