Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

"Τών πρακτόρων η σχολή//είναι ...χρήσιμη πολύ..."

Σχολή για κατασκόπους στην Ελλάδα...
Η "αποκάλυψη" τoυ POLITICO...
Μια περίεργη ιστορία με την δημιουργία ακαδημίας κατασκόπων επί ελληνικού εδάφους, παρουσιάζει το περιοδικό "Politico". Το σχέδιο περιλαμβάνει και συμμετοχή της Κύπρου, με την Αθήνα να έχει τον ηγετικό ρόλο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα: 



Η δημιουργία μίας κοινής ακαδημίας κατασκοπίας της ΕΕ θα είναι ένα σημαντικό βήμα για τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ενωσης. Η ανάπτυξη κοινής υπηρεσίας πληροφοριών και κατασκοπείας είχε «κολλήσει» στο «βέτο» της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία διαθέτει τις δικές της υπηρεσίες  υψηλού επιπέδου και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε να μοιραστεί στοιχεία και τεχνογνωσία με τους υπόλοιπους «εταίρους» της.

Συμφωνα με το Politico, "εκτός της ακαδημίας κατασκόπων, η Ελλάδα θα αναλάβει την εκπαίδευση πληρωμάτων ελικοπτέρων για τις συνθήκες σε μεγάλο υψόμετρο ή σε υψηλή θερμοκρασία, ενώ το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό και για τα πολιτικά πληρώματα, καθώς και τη δημιουργία ειδικών δυνάμεων που θα μπορούν να μετέχουν σε μικρές κοινές επιχειρήσεις".

Επίσης, η Γαλλία και η Σουηδία θα αναλάβουν το Κέντρο Αξιολόγησης, η Γερμανία τη δημιουργία drones νέας γενιάς που αναμένονται έως το 2025, ενώ θα είναι και επικεφαλής του πρότζεκτ για την ενίσχυση των δυνατοτήτων των ελικοπτέρων Tiger. Η Ιταλία θα έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη συστήματος αντιμετώπισης απειλής από drones. Ακόμη, η Εσθονία θα ασχοληθεί με τη δημιουργία αρθρωτού μη επανδρωμένου συστήματος εδάφους- που θα διευκολύνει τον σχεδιασμό αποστολών- και η Γαλλία θα είναι επικεφαλής του πρότζεκτ για νέας γενιάς πυραυλικά συστήματα μεσαίας εμβέλειας.

Tην τελική έγκριση, κατά το "Politico", για την σχολή κατασκόπων θα δώσουν οι υπουργοί Αμυνας των 25 χωρών - μελών της Ε.Ε. ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.