Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Μέ βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απορρίπτεται η εξαίρεση της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη...

Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς
Η νέα επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη
Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη
  Τρίτη 13.11.2018, 15:36 
Απορρίφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το αίτημα εξαίρεσης που υπέβαλε ο γιατρός Λάζαρος Καρνέζης, σύζυγος της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου, κατά των εισαγγελέων που χειρίζονται τη σκανδαλώδη υπόθεση της Novartis.
Ο κ. Καρνέζης στρεφόταν σε βάρος των συναδέλφων της συζύγου του, κατηγορώντας τους για τη διαρροή στον Τύπο του ονόματός του, ως αποδέκτη εμβάσματος από τη Novartis.
Ωστόσο το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με το υπ' αριθμόν 1896/2018 βούλευμά του υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθέα, κρίνοντας ότι δεν προκύπτει πως η διαρροή για το έμβασμα των 1.000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της κ. Ράικου από την φαρμακοβιομηχανία για ομαδική μελέτη, έγινε από την διάδοχό της Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς.
Κι αυτό διότι...
συνέχεια...
...στοιχεία της δικογραφίας είχαν στα χέρια τους τόσο μέλη του Κοινοβουλίου-όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018- όσο και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και το επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγγελείς κατά της Διαφθοράς.
Την ίδια στιγμή, η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας την οποία έχουν υποβάλλει οι Ράικου-Καρνέζης, διαβίβασε αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί με βούλευμά του το Δικαστικό Συμβούλιο εάν πρέπει να «παγώσει» προσωρινά η έρευνα που διενεργούν οι εναγόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ως προς το σκέλος που αφορά τον γιατρό, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή στο ΣτΕ.
από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.