Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Δελτία Τύπου ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΟ ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Ένα διήμερο γεμάτο με Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Δεκέμβρη στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο. Η Δημοτική Αρχή μπαίνοντας στο κλίμα των εορτών και επιθυμώντας οι μικροί να αισθανθούν τη μαγεία των Χριστουγέννων διοργανώνει μια σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων.
Στα πλαίσια των Χριστουγέννων ο Δήμος Μυκόνου διοργανώνει ένα λαμπερό Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ στις 1 και 2 Δεκέμβρη στο Γρυπάρειο Πολιστικό Κέντρο με στόχο τη ψυχαγωγία και τη διασκέδαση τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων.
Το Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ θα περιλαμβάνει...
 
...για όλους όσους παρευρεθούν Παραμυθένια Σκηνικά, φωτογραφίες με Εντυπωσιακές Μασκότ, Θεατρικές Μουσικοχορευτικές Παραστάσεις, Ομαδικά Ψυχαγωγικά Παιχνίδια, Εργαστήρια με Πρωτότυπες Χειροτεχνίες, Ψυχαγωγικές Δράσεις, Λιχουδιές και βόλτες με το Χριστουγεννιάτικο Τρενάκι.
Οι βόλτες με το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι θα πραγματοποιούνται για όλους από τις 11.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα με αφετηρία μπροστά από το Γρυπάρειο.
Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Δεκέμβρη από τις 17.00 το απόγευμα έως τις 21.00 και την Κυριακή 2 Δεκέμβρη από τις 10.30 το πρωί έως τις 14.30.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά:
«Τα Χριστούγεννα ανήκουν στους μικρούς μας φίλους και ως Δημοτική Αρχή είμαστε εδώ για να τους προσφέρουμε μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη εμπειρία!
Ο Δήμος Μυκόνου συμβάλλει με γιορτινή διάθεση στη ψυχαγωγία των παιδιών αλλά και των μεγαλύτερων μέσα από μια σειρά Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα υλοποιηθούν στο Γρυπάρειο Ποτιστικό Κέντρο.
Κύριος στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να μη λείπει τίποτα στη νέα γενιά των Μυκονιατών πόσο μάλλον το γιορτινό πνεύμα των Χριστουγέννων.
Τέλος επιθυμώ να επισημάνω την καθοριστική συμβολή των εθελοντών συνεργατών στην υλοποίηση των εκδηλώσεων και να τους ευχαριστήσω για αυτό.»
Ακολουθεί το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων.
Σάββατο 1 Δεκεµβρίου 17.00 - 21.00
& Κυριακή 2 Δεκεµβρίου 10.30 - 14.30
Στο ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 Δεκεµβρίου
Βόλτα µε Χριστουγεννιάτικο τρενάκι.
11.00-19.00
Αφετηρία: Μπροστά από το Γρυπάρειο
17.00
Έναρξη εκδήλωσης

Υποδοχή από Άγιο Βασίλη και Μολυβένιο Στρατιώτη

Φωτογράφηση στην είσοδο και δωρεάν παράδοση φωτογραφίας

Καλωσόρισµα από ανιµατερ & διεξαγωγή οµαδικών
µουσικοκινητικών παιχνιδιών

Διεξαγωγή παιχνιδιών µε ξωτικά:
17.00-19.00
-
Παιχνίδι ευστοχίας µε την κοκκινοσκουφίτσα
-
Ακοντισµός µε την µύτη του Πινόκιο
-
Bowling µε τις κακές µάγισσες

Εργαστήρι δηµιουργίας Χιονάνθρωπου Μαριονέτα

Εργαστήρι δηµιουργίας Χριστουγεννιάτικων στολιδιών

Μοίρασµα Μαλλί της γριάς
ΜουσικοΧορευτική Παράσταση
19.00-19.30
“Ο Κακός Λύκος & τα 3 Γουρουνάκια: Η Αληθινή Ιστορία”

Επαναλειτουργία σταθµών παιχνιδιού, χειροτεχνιών και λιχουδιών
19.30-21.00
 Χριστουγεννιάτικο πάρτυ µε διαγωνισµούς χορού και τραγουδιού
21.00
Λήξη εκδήλωσης
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 Δεκεµβρίου
Βόλτα µε Χριστουγεννιάτικο τρενάκι.
11.00-19.00
Αφετηρία: Μπροστά από το Γρυπάρειο
10.30
Έναρξη εκδήλωσης

Υποδοχή από Άγιο Βασίλη και Μολυβένιο Στρατιώτη

Φωτογράφηση στην είσοδο και δωρεάν παράδοση φωτογραφίας

Καλωσόρισµα από ανιµατερ & διεξαγωγή οµαδικών
µουσικοκινητικών παιχνιδιών

Διεξαγωγή παιχνιδιών µε ξωτικά:
10.30-12.30
-
Παιχνίδι ευστοχίας µε τενεκεδάκια
-
Παιχνίδι κρίκων µε µύτες ταράνδων
-
Χριστουγεννιάτικο Limbo

Εργαστήρι δηµιουργίας Χριστουγεννιάτικης κάρτας

Εργαστήρι δηµιουργία Χριστουγεννιάτικων στολιδιών

Μοίρασµα Μαλλί της γριάς
ΜουσικοΧορευτική Παράσταση:
12.30-13.00
“Είναι ωραίο να είσαι άτακτος”

Επαναλειτουργία σταθµών παιχνιδιού, χειροτεχνιών και λιχουδιών
13.00-14.30
 Χριστουγεννιάτικο πάρτυ µε διαγωνισµούς χορού και τραγουδιού
14.30
Λήξη εκδήλωσης

Μύκονος, 28-11-2018 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 210.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ – ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ακόμα μια σημαντική επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, η ένταξη του Δήμου Μυκόνου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο «Προμήθεια- τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των Δήμων της χώρας»
Έχοντας ως κύριο μέλημα την ποιότητα ζωής των παιδιών του νησιού μας και εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη και επαρκή προσβασιμότητα για όλους σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η άθληση και ο πολιτισμός, δε θα μπορούσε να μείνει σε αδράνεια ο τομέας της ασφαλούς και δωρεάν ψυχαγωγίας στις παιδικές χαρές της Μυκόνου.
Τα παιδιά περνούν στις παιδικές χαρές της Χώρας και της Άνω Μεράς αρκετές ώρες ημερησίως και ως εκ τούτου, η Δημοτική Αρχή ήταν υποχρεωμένη να διασφαλίσει την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, από το οποίο ο Δήμος Μυκόνου εξασφάλισε το ποσό των 210.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για την υλοποίηση έργων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε για την επένδυση και την κάλυψη από ιδίους πόρους, των επιπρόσθετων εργασιών που δεν καλύπτονται από το προαναφερθέν πρόγραμμα.
Ειδικότερα, αναγνωρίζοντας την αδυναμία και τα προβλήματα στις παιδικές χαρές της Χώρας, στην περιοχή των Μύλων και της Λάκκας αντίστοιχα, καθώς και στην παιδική χαρά της Άνω Μεράς, κρίθηκε απαραίτητο να  υλοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στην πλήρη αναβάθμισή τους.


Συγκεκριμένα, η εκτεταμένη αναβάθμιση και στις τρεις παιδικές χαρές θα περιλαμβάνει τον πλήρη εκσυγχρονισμό των ψυχαγωγικών οργάνων παιδικής χαράς, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων για την ασφάλεια και την καθαριότητα του χώρου και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών για τους συνοδούς των παιδιών εντός παιδικής χαράς.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά:


«Αποδεικνύουμε πως είμαστε έτοιμοι να εξασφαλίσουμε με επιτυχία ακόμα και το τελευταίο ευρώ από τα προγράμματα χρηματοδότησης για τους κατοίκους της Μυκόνου!


Και όχι μόνο θα λάβουμε και θα απορροφήσουμε πλήρως τη χρηματοδότηση, αλλά θα καλύψουμε μέρος της προμήθειας και των εργασιών και από ιδίους πόρους, ώστε οι παιδικές χαρές του νησιού μας να αναβαθμιστούν και να εκσυγχρονιστούν πλήρως.


Τα παιδιά θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν με ασφάλεια έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα σύγχρονα όργανα ψυχαγωγίας. Το ίδιο ποιοτικά θα περνούν το χρόνο τους και οι συνοδοί τους, σε ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον.»
  
Μύκονος, 28-11-2018

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.