Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Άλλα ειπώθηκαν στο ΔΝΤ..., άλλα γράφουν κάτι ...παιδιά πού παίζουν μέ κονδυλοφόρους!

Τα πήρε μέχρι και ο ήρεμος Ιγνατίου...
«Το ρεπορτάζ δεν γίνεται από την Αθήνα»...

Γιατί θύμωσαν, αλήθεια, οι ανταποκριτές στην Αμερική; «Το ρεπορτάζ δεν γίνεται από την Αθήνα συνάδελφοι, γίνεται από το ΔΝΤ, τελεία και παύλα» έγραψε χθες ο Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον.

Προφανώς άλλα θα ειπώθηκαν στο ΔΝΤ, εκεί που ήταν παρών ο Μιχάλης Ιγνατίου και άλλα θα δημοσίευσαν τα... αντικειμενικά ΜΜΕ στην Αθήνα. 

Γράφει λοιπόν ο Ιγνατίου από τα γραφεία του ΔΝΤ:
«ΔΝΤ τέλος για την Ελλάδα: Οι αποφάσεις λαμβάνονται από Αθήνα και Βρυξέλλες λέει ο Ράις». Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και η Λένα Αργύρη της ΕΡΤ που καθόταν δύο-τρεις καρέκλες πιο εκεί: «Θέμα των Ευρωπαίων κ της ελληνικής κυβέρνησης οι αποφάσεις για τα δημοσιονομικά λέει το ΔΝΤ, το Ταμείο δεν έχει πια πρόγραμμα η κάποια χρηματοδοτική συμφωνία με την Ελλάδα». Είναι και οι δύο εκλεκτοί συνάδελφοι, ήταν και στη συνέντευξη, όλα σωστά και όπως πρέπει. 

Πώς το είδε όμως το Πρώτο Θέμα λόγου χάριν; Τίτλος: «ΔΝΤ: Μειώστε τις συντάξεις και το αφορολόγητο, όπως έχει συμφωνηθεί». Κι έγραφε στο ρεπορτάζ: «Να εφαρμοστούν κανονικά τα ήδη ψηφισμένα μέτρα για την περικοπή των συντάξεων από το 2019 και την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου από το 2020 εξακολουθεί να ζητάει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως κατέστησε σαφές σήμερα ο εκπρόσωπός του, Τζέρι Ράις». 

Πώς το είδαν τα ΝΕΑ; «Επιμένει το ΔΝΤ: Μειώστε τις συντάξεις. "Η μεταρρύθμιση στις συντάξεις έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό", δήλωσε ο Τζέρι Ράις».

Πάμε και στο Liberal του Θανάση Μαυρίδη. Ιδού ο δικός του τίτλος: «ΔΝΤ: Μειώστε συντάξεις και αφορολόγητο». Ιδού και το ρεπορτάζ: «Ουσιαστικά, το ΔΝΤ επιμένει στη σημασία που έχει η Ελλάδα να εφαρμόσει τα μέτρα στα οποία έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση, για την περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου ορίου».

Αλλα από την Αθήνα, άλλα από την Ουάσιγκτον. Λογικό είναι να τα πάρουν στο κρανίο οι ανταποκριτές στην Αμερική. 

Και ο Μιχάλης Ιγνατίου: «ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΖΕΡΙ ΡΑΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ (Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙ) ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ».
Και η Λένα Αργύρη: «Το ρεπορτάζ για το ΔΝΤ γίνεται από την Ουάσιγκτον. Απόλυτα ακριβής η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου». 

Τόσο καλά γίνεται η δημοσιογραφία στην Ελλάδα που τα πήρε στο κρανίο ακόμα και ο ήπιος και χαμηλών τόνων Μιχάλης Ιγνατίου. Καταλαβαίνετε, έτσι, σε ποιο σημείο έχουμε φτάσει... 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.