Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Νέους "Γιάννηδες Αγιάννηδες" ονειρεύονται διάφοροι "Ιαβέρηδες"...

Να αποδοθεί δικαιοσύνη!...
Ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στ' αλεύρι αποδεικνύεται η Δικαιοσύνη στην υπόθεση της 53χρονης καθαρίστριας του Βόλου, η οποία καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε 10 (!) χρόνια κάθειρξη για απάτη και οδηγήθηκε στις Φυλακές της Θήβας.
Το «κακούργημα» ήταν ότι παραποίησε τα στοιχεία στο ενδεικτικό Δημοτικού, για να έχει τα απαραίτητα προσόντα ώστε να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σε σχολείο. Ολα αυτά πριν από 20 χρόνια.
Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία σε βάρος του Δημοσίου, καθώς από το 1996, που προσλήφθηκε, μέχρι και το 2016 που απολύθηκε, της είχαν καταβληθεί μεικτές αποδοχές πάνω από 150.000 ευρώ.

«Καταχράστηκε», δηλαδή, τα χρήματα που ήταν η αμοιβή για την εργασία που πρόσφερε επί 20 χρόνια. Εργασία επίπονη και πενιχρά αμειβόμενη...

συνέχεια...  
Ακόμη και αν παραβλέψει κανείς τα παραπάνω, δεν μπορεί να μην παρατηρήσει ότι η αρχή της αναλογικότητας που επιβάλλει το Σύνταγμα ουδόλως απασχόλησε το δικαστήριο. Ο κανόνας, δηλαδή, που λέει ότι η επιβαλλόμενη ποινή πρέπει να είναι ανάλογη του αδικήματος.

Αυτά, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη δεκάδες υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων και διασπάθισης δημοσίου χρήματος, στις οποίες εμπλέκονται μεγαλοσχήμονες του πολιτικού και του επιχειρηματικού στίβου. Την ώρα που πραγματικά εγκλήματα εξασφαλίζουν δικαστικά, τουλάχιστον, την αναστολή.

Η εξαιρετικά αυστηρή, στα όρια της αναλγησίας, ποινή προκάλεσε την οργή της κοινωνίας, που μετατράπηκε σε τεράστιο κύμα αλληλεγγύης προς το πρόσωπο της γυναίκας. Συνδικάτα και σύλλογοι εργαζομένων, ενώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κόμματα και απλοί πολίτες υψώνουν τη φωνή τους και ζητούν «δικαιοσύνη τώρα».

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από σχόλια και εικόνες με «φυλακισμένα» κόκκινα γάντια, οι ηλεκτρονικές υπογραφές που απαιτούν την αποφυλάκιση της γυναίκας ξεπέρασαν χθες το βράδυ τις 8.000, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που παραλλήλισαν την «εγκληματία» με τον Γιάννη Αγιάννη, τον ήρωα των «Αθλίων» του Βικτόρ Ουγκό, ζητώντας να σταματήσει αμέσως η αθλιότητα.

Την ίδια ώρα, η αφωνία της Ν.Δ., του ΚΙΝ.ΑΛΛ., των δικηγορικών συλλόγων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι εκκωφαντική...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.