Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Ο Κυριάκος δέν έχει ρεύμα στήν κοινωνία ...καί τό αντιλαμβάνεται σιγά-σιγά...

Προσλήψεις και αντιλήψεις
Κυριάκος Μητσοτάκης Μετά τη συναινετική πρωτοβουλία για συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, η κυβέρνηση γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε περίπου δέκα χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, στη θέση των ιερέων και των υπαλλήλων της Εκκλησίας που θα πάψουν -εφόσον εγκριθεί η συμφωνία- να φέρουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου. Διευκρινίστηκε μάλιστα ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να προσληφθούν, κατά κύριο λόγο, γιατροί, νοσηλευτές και διδακτικό προσωπικό.
Είναι αλήθεια ότι οι προσλήψεις αυτές θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς οι ιερείς και οι υπάλληλοι, χωρίς να είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι, θα συνεχίσουν να πληρώνονται από το Δημόσιο. Είναι, όμως, εξίσου αληθές ότι η κυβέρνηση προσδοκά δικαίως σημαντικά έσοδα από τη συνεκμετάλλευση με την Εκκλησία τής έως τώρα αμφισβητούμενης εκκλησιαστικής περιουσίας. Υπολογίζει μάλιστα ότι αυτά τα έσοδα θα καλύψουν το κόστος των προσλήψεων.
Υπάρχει, αλήθεια, σοβαρός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που να αρνείται πως έχουμε ανάγκη από γιατρούς, νοσηλευτές και δασκάλους; Υπάρχει πολιτικός ή πολιτικό κόμμα που να αντιτίθεται στην πρόσληψη προσωπικού στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας; Υπάρχει σοβαρή πολιτική δύναμη σε αυτή τη χώρα που να μην αντιλαμβάνεται ότι τα χρήματα στην Υγεία και την Παιδεία είναι πρόοδος και ανάπτυξη; Και όμως, υπάρχει.
Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια δήλωση για να απαντήσει στον πρωθυπουργό, αλλά μάλλον προδόθηκε. Είπε:
«Το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με διορισμούς στο Δημόσιο, αλλά με επενδύσεις και καλές δουλειές στον ιδιωτικό τομέα».
Δύο παρατηρήσεις σε αυτά. Οι προσλήψεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν αφορούν άμεσα το ζήτημα της αντιμετώπισης της ανεργίας, αλλά το πρόβλημα της αντιμετώπισης των ελλείψεων σε Υγεία και Παιδεία. Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Η δεύτερη παρατήρηση συμπυκνώνεται σε ένα ερώτημα: Με αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης περί ιδιωτικού τομέα τι ακριβώς εννοεί; Να καταργήσουμε το δικαίωμα του πολίτη στη δωρεάν Υγεία και Παιδεία χάρη των συμφερόντων του ιδιωτικού τομέα;
Αν αυτή είναι η άποψή του -που μάλλον είναι- ας τη διατυπώσει ανοιχτά. Για να ξέρουν οι Ελληνες πολίτες τι τους περιμένει στην περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός.
10.11.2018 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ  (απότην έντυπη έκδοση)

                                      efsyn.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : O υπέρτιτλος είναι δικός μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.