Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Το EWG έδωσε τό ΟΚ για να μην περικοπούν οι συντάξεις...

«Ναι» από το EuroWorking Group στη μη περικοπή των συντάξεων...
«Πράσινο» φως στην ελληνική πρόταση...
Δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις το 2019, καθώς η ευρωζώνη δέχεται ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του επόμενου έτους χωρίς να είναι αναγκαία η ενεργοποίηση των προνομοθετημένων μέτρων του 2017 για το ασφαλιστικό.

Στο σημερινό EuroWorking Group στις Βρυξέλλες οι εμπειρογνώμονες των κρατών μελών  της ζώνης του ευρώ ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδος και τις προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2019 και δεν διατύπωσαν ενστάσεις για τη μη περικοπή των συντάξεων.

Ουσιαστικά υιοθέτησαν την εισήγηση της Ευρωπαΐκής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία...
συνέχεια...
...ο δημοσιονομικός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019 θα πιαστεί και χωρίς να ενεργοποιηθούν οι περικοπές στις συντάξεις.

Μετά την εξέλιξη αυτή το Eurogroup ‪στις 19 Νοεμβρίου θα σφραγίσει τη μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς. 

Ως προς το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη το EuroWorking Group ενημερώθηκε σχετικά. Η αξιολόγηση των παρεμβάσεων αυτών θα γίνει στην έκθεση που θα δημοσιοποιήσει  η Κομισιόν ‪στις 21 Νοεμβρίου για τον ελληνικό προϋπολογισμό και από την οποία θα προκύψει ποια μέτρα σίγουρη Κομισιόν πως κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και ποια όχι...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.