Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Αρκιοί : Δασκάλα : μία! Μαθητής : ένας! (εκεί δέν θά πάνε ποτέ οι εμπορευόμενοι τή γνώση...)

Η ξεχωριστή δασκάλα με τον μοναδικό μαθητή στους Αρκιούς...
arkioiΑπό την κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε βρέθηκε στο νησάκι Αρκιοί της Δωδεκανήσου δίνοντας μία πολύπλευρη μάχη για τον μοναδικό μαθητή του νησιού, αλλά και για την επιβίωση των 35 κατοίκων του, που όπως και αυτή δεν το βάζουν κάτω.

«Το λατρεύω αυτό το νησί» δηλώνει σε συνέντευξη της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δασκάλα Μαρία-Φαίδρα Τσιαλέρα η οποία χθες τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών «για την αφοσίωση και τη συνέπεια με την οποία εκτελεί τα καθήκοντά της».

«Θεωρώ ότι αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί των νησιών της Δωδεκανήσου οι οποίοι δίνουν και την ψυχή τους στις εσχατιές του Αιγαίου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά τη βράβευσή της.

Η Μαρία Τσιαλέρα είναι μία ξεχωριστή περίπτωση εκπαιδευτικού αφού στους Αρκιούς βρέθηκε επειδή το ζήτησε και έχοντας καταφέρει στον 1,5 χρόνο που είναι στο νησί να κάνει γνωστό το σχολείο και το νησί, κυριολεκτικά στα πέρατα του κόσμου παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που υπάρχουν και να αναβαθμίσει τη λειτουργία του.

Εκεί, σε έναν από τους βράχους του Αιγαίου, η κ. Τσιαλέρα σκοπεύει να μείνει και τα επόμενα χρόνια δίνοντας τη δική της μάχη τόσο για να μην κλείσει το δημοτικό σχολείο όσο και για το ίδιο το νησί και τους κατοίκους του...



ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : O υπέρτιτλος είναι δικός μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.