Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Πλαστικά μιάς χρήσης: Σέ δυό χρόνια εκτός νόμου...

Η Ε.E. προχωρά με την απαγόρευση των πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης
Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απαγόρευση των πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης, όπως τα καλαμάκια και οι πλαστικές χαρτοπετσέτες και κύπελλα μίας χρήσης, έχει ήδη συμφωνηθεί, σύμφωνα με την αυστριακή προεδρία στις Βρυξέλλες.
Η προσωρινή συμφωνία που ανακοινώθηκε την Τετάρτη πρέπει ακόμα να εγκριθεί επίσημα από τα κράτη της ΕΕ και το ευρωκοινοβούλιο, και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σε δύο χρόνια από τώρα...

Τον περασμένο Μάιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την απαγόρευση μιας σειράς πλαστικών αντικειμένων μιας χρήσης για τα οποία είναι διαθέσιμες μη πλαστικές εναλλακτικές λύσεις, μειώνοντας παράλληλα τη χρήση αντικειμένων όπως τα πλαστικά δοχεία τροφίμων.
Περισσότερο από το 80% των θαλάσσιων απορριμμάτων είναι πλαστικά, σύμφωνα με την Επιτροπή.
Εξάλλου, τον Αύγουστο, η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης από το ερχόμενο έτος.
Η νησιωτική χώρα έχει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ποσοστά παραγωγής αστικών αποβλήτων στον ανεπτυγμένο κόσμο, με περίπου 750 εκατομμύρια πλαστικές σακούλες - ή περίπου 154 ανά άτομο – να χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο.
Τα μεγάλα σουπερμάρκετ της γειτονικής Αυστραλίας έχουν επίσης ήδη λάβει μέτρα για την απαγόρευση της πλαστικής σακούλας, με τις περισσότερες πολιτείες και πόλεις της χώρας να εφαρμόζουν με επιτυχία την απαγόρευση.
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 

από  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.