Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Ο "μονοφωνικός" πού λιβανίζει τήν ...πολυφωνία!

«Νταβατζήδες» και «βοθροκάναλα»...
Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ «είδε» ηθικό αυτουργό πίσω από τη χθεσινή επίθεση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ο βασικός ηθικός αυτουργός σύμφωνα με την ανακοίνωση Αλαφούζου διότι τα δύο κόμματα «από το 2014 έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης και διασποράς ψευδών ειδήσεων εναντίον του ΣΚΑΪ».

Πάντως σύμφωνα  με το σημερινό ρεπορτάζ της «Εφ. Συν.» σε προηγούμενες επιθέσεις στο ΣΚΑΪ, ο κ. Αλαφούζος έβλεπε άλλους ηθικούς αυτουργούς που ανήκαν στο χώρο της... μπάλας. Ας σημειωθεί επίσης ότι παρόμοιες επιθέσεις έχουν δεχτεί ο ΣΚΑΪ όπως και άλλα ΜΜΕ στο παρελθόν πολύ πριν...
συνέχεια...
...το Νόμο Παρασκευόπουλου και την «ανομία» στα ΑΕΙ, που από χθες έγιναν ξανά η βολική γενεσιουργός αιτία των πάσης φύσεως εκδηλώσεων βίας για τη ΝΔ και τα φιλικά της  ΜΜΕ. 

Ο κ. Αλαφούζος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν σέβεται και δεν υπερασπίζεται την πολυφωνία και την ελευθερία της έκφρασης» χωρίς όμως να προβάλλει κανένα  επιχείρημα για να  στηρίξει αυτή την αυθαίρετη άποψη, πλην ενός ακραίου χαρακτηρισμού που διατύπωσε ο Π. Πολάκης. Το γιατί βέβαια ο παλιός χαρακτηρισμός περί «νταβατζήδων» ήταν λιγότερο προσβλητική από τα «βοθροκάναλα» δεν μπήκε κανείς στον κόπο ούτε να το θυμηθεί ούτε -πολύ περισσότερο-  να το εξηγήσει.  

Παράξενο είναι επίσης το να μιλάει για πολυφωνία ο κ. Αλαφούζος όταν ο ίδιος κατάφερε  τα τελευταία χρόνια με  κατάλληλες ...απομακρύνσεις εργαζομένων, ακόμα και από πετυχημένα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίδυμα, να μετατρέψει το δικό του ραδιόφωνο και κανάλι σε μια μονοφωνική χορωδία με μαέστρους ανοιχτά στρατευμένους στο κόμμα της ΝΔ που καθημερινά και συστηματικά αντί για  την επιβαλλόμενη για κάθε δημοσιογράφο αυστηρή κριτική στην εξουσία, διαστρεβλώνουν, συκοφαντούν και διαπομπεύουν την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η πολυφωνία είναι και παραμένει ένα σπουδαίο όπλο σε μια ζωντανή δημοκρατία που οφείλουν  να σέβονται όλοι όσοι διαθέτουν Μέσα επιρροής και εξουσίας. Ας κοιταχτούμε λοιπόν όλοι λίγο στον καθρέφτη αντί να καταφεύγουμε σε εύκολους ισχυρισμούς περί στοχοποίησης και περί ηθικών αυτουργών. 

Α.Ψ.
(Από τη στήλη Παρασκήνια)
τής efsyn.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : O υπέρτιτλος είναι δικός μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.