Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Αποκλείεται νά πλήξουν στό Μαρούσι...! (μπορεί καί αλλού...)

Μαρίνα Πατούλη: Το κιτς κόλπο του χειμώνα

Του Γ. Λακόπουλου


Τι ακριβώς είναι η υποψηφιότητα της Μαρίνας Πατούλη για τη δημαρχία Αμαρουσίου κάνει μπαμπ από μακρυά: κόλπο , να έχει ο σύζυγός της   δικό του άνθρωπο στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Ποιος υποψήφιος δήμαρχος θα έβαζε τη συγκεκριμένη κυρία στο ψηφοδέλτιό του, χωρίς να του κρεμάσουν κουδούνια; Έτσι κατεβαίνει για  δήμαρχος.
Με λίγη βοήθεια θα είναι δημοτική σύμβουλος. Έτσι θα έχει να κάνει μαζί της όποιος πάει να σκαλίσει τα πεπραγμένα του συζύγου της. Ο οποίος εν τω μεταξύ θα έχει κάνει και το κομμάτι του αποδοκιμάζοντας μια διασπαστική  υποψηφιότητα, ακόμη και αν προέρχεται μέσα από το σπίτι του. Και αν βγει περιφερειάρχης το κόλπο θα ολοκληρωθεί. Ειδικά αν η ίδια δηλώσει τώρα ότι  ψηφίζει… τη Δούρου.
Η κυρία σχεδόν ομολόγησε ότι δεν την έπαιζαν για σύμβουλο:
«Δεν δέχτηκα κανένα κάλεσμα να συνεισφέρω στο πλευρό του Θεόδωρου Αμπατζόγλου».
Και αποφάσισε να συνεχίσει μόνη της διότι «δεν είναι ουρανοκατέβατη, προσφέρει στα κοινά από το 2014»!  Όταν κατέβηκε υποψήφια δημοτική σύμβουλος σε… όμορο  δήμο...

Δεν το παίζουν Κράμερ εναντίον Κράμερ. Ίσως λίγο από Κλίντον. Και δεν την πειράζει που ο Πατούλης λέει ότι είναι με τον άλλον. <Είναι ένας άντρας που «πρέπει να είναι ακριβοδίκαιος και τον εξυψώνει σαν άντρα αυτή η στάση και τον τιμά». Πόσες φορές να το πρόβαραν άραγε;
Για την εν λόγω υποψήφια το… φωτογραφικό άλμπουμ των δημοσίων εμφανίσεών της αρκεί για να την περιγράψει. Κακογουστιά, επίδειξη  πλούτου με αισθητική Βύθουλα και πρόκληση με στοιχεία συνοικιακών καλλιστείων. Μια κοσμική δεύτερης κατηγορίας με γραφικές εμφανίσεις.
Καθώς είναι αχώριστη με τον σύζυγό της,  αν μπορούσε ο ίδιος να βγει περιφερειάρχης και η ίδια δήμαρχος θα είχαν μεγάλο σουξέ στα μεσημεριανάδικα και τα λάιφ στάιλ περιοδικά στης σειράς. Το  λαϊκό στυλ της υποψήφιας δεν κρύβεται με τα σελοφάν την αισθητικής που  ντύνουν τις  εμφανίσει της. Γκούτσι, γκούτσι και μυαλό κουκούτσι.
Ως πολιτικός πια,  παρωδεί την έννοια της συμμετοχής στα κοινά, περισσότερο και από τις βιντεοταινίες της δεκαετίας του ’80. Η γελοιοποίηση της αυτοδιοίκησης προβάλλεται σαν χειραφέτηση και η στημένη ανταρσία ως κατοχύρωση τη αυτονομίας των δυο φύλων -και φτερών.
Η Μαρίνα Πατούλη, με τον ως τώρα δήμαρχο σύζυγο της δίπλα της, ήταν από μόνη της ένα συνεχές  σόου. Η χαρά των φωτογράφων  της παραλίας  και  των δευτεροκλασάτων γκαλά. Η ανακοίνωσή της υποψηφιότητάς της φέρνει την αποκριά μέσα στα Χριστούγεννα.
Προφανώς   αυτό γίνεται ενσυνείδητα και με υπολογισμό. Η σύζυγος Πατούλη δεν είναι καμία χαζή ξανθιά, που δεν έχει αίσθηση του τι γίνεται γύρω της. Είναι μάλλον ευφυής και ξέρει τι κάνει. Είναι φιλόλογος και δίδαξε σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.
Ως προς το κοσμικό του πράγματος απλώς της αρέσει. Έτσι βλέπει το εαυτό της κι έτσι τον εμφανίζει.Ως προς το πολιτικό απλώς τη συμφέρει. Η πολιτική με μαζορέτες, που εκπροσωπεί η υποψηφιότητά της είναι σχέδιο. Ολίγον κουτοπόνηρο και διόλου ελκυστικό, αλλά σχέδιο.
Ήδη αντιμετώπιζε το δημαρχείο Αμαρουσίου σαν τον Λευκό οίκο με τη ίδια σε ρόλο πρώτςη κυρίας. Δεν είναι όμως η μαντάμ Σουσού, γιατί τα μεγαλεία δεν τα ονειρεύεται. Τα έζησε, τα ζει και θέλει να συνεχίσει. Δεν θέλει χρυσά πόμολα. Τα έχει και θέλει και χρυσά παραθυρόφυλλα.Δεν είναι σαν την ηρωίδα του Ψαθά ονειροπαρμένη. Έχει ιστορικό αστραφτερών εμφανίσεων που μονοπωλούν τις πιο ξεφωνημένες εκπομπές της περιθωριακής  τηλεόρασης.  Όπως θα έχει και συνέχεια. Το προανήγγειλε ο ίδιος ο Γιώργος Πατούλης:
«Η Μαρίνα κάνει εκπλήξεις. Πέραν του θηλυκού, που βλέπετε, είναι ένα αντράκι που δεν χαμπαριάζει».
Φαίνεται…


Ανοιχτό Παράθυρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.