Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Ο Ιβάνοφ κατά της συμφωνίας γιατί είναι ευνοϊκή «υπέρ των ελληνικών θέσεων»...


Ο Ιβάνοφ προέρχεται από το VMRO, αδελφό κόμμα της ΝΔ, και είναι γνωστό ότι οι ακραίοι των δύο χωρών πολεμούν τη συμφωνία με αντίστροφη επιχειρηματολογία. Όμως ο απερχόμενος Πρόεδρος επιβεβαιώνει απόλυτα τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς η Συμφωνία διασφαλίζει ακριβώς ότι στο μέλλον δεν θα υπάρχει κράτος με το όνομα Μακεδονία αλλά ούτε και μακεδονική εθνότητα, που ειδικά μετά την ψήφιση τροπολογίας του συνταγματικού νόμου καταρρίπτει και τα τελευταία προσχηματικά επιχειρήματα της ελληνικής αντιπολίτευσης.
Η άποψη «Μακεδόνες, περήφανοι αλλά μόνοι» που σκιαγραφεί ο Πρόεδρος της πΓΔΜ κινείται παράλληλα με τον αντίστοιχο ελληνικό απομονωτισμό, που ισχυρίζεται ότι «δεν έχει σημασία αν όλος ο πλανήτης αποκαλούσε τη γειτονική χώρα ως Μακεδονία, αρκεί να μην την αναγνωρίζει η Ελλάδα»!
Ο Ιβάνοφ τονίζει πως η συμφωνία είναι ετεροβαρής υπέρ των ελληνικών θέσεων, όμως αυτό που δεν αναφέρει είναι ότι οι «Πρέσπες» είναι η μοναδική διέξοδος για να βγει η χώρα του από τη διεθνή απομόνωση. Αυτό που δεν θέλουν να βλέπουν οι ακραίοι και των δύο πλευρών είναι ότι αν χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία, η γειτονική χώρα θα παραμείνει de facto ως «Μακεδονία» αλλά ταυτόχρονα το μέλλον της θα είναι σκοτεινό. Ο Ιβάνοφ επιβεβαιώνει πανηγυρικά ότι η μη λύση του προβλήματος είναι μια lose-lose προοπτική για όλους.
30 Δεκ. 2018

από tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.