Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Novartis : Βασικός μάρτυρας αποπειράθηκε νά διαφύγει στό εξωτερικό...

Novartis: Προσπάθησε να φύγει από τη χώρα μάρτυρας και σύμβουλος πρώην υπουργών



Ο πρώην σύμβουλος φέρεται να ήταν ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που κατέθεσαν στοιχεία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, πλην όμως τέθηκε στο στόχαστρο των εισαγγελέων καθώς φαίνεται να προέκυψαν σε βάρος του στοιχεία για χρηματικά ποσά που κατά την εισαγγελική έρευνα σχετίζονται με τις πρακτικές της Novartis προκειμένου να κυριαρχήσει στην ελληνική αγορά φαρμάκου.
Μετά την εξέλιξη αυτή...
συνέχεια...
...σε βάρος του εν λόγω προσώπου ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις που ορίζει ο νόμος 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον Νίκο Μανιαδάκη, ο οποίος υπήρξε σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας και συγκεκριμένα των Ανδρέα Λοβέρδου, Μάριου Σαλμά και του Άδωνη Γεωργιάδη, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί ενώ διατέλεσε και διαπραγματευτής με την τρόικα σε θέματα φαρμάκου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Εφετείο, ο κατηγορούμενος πλέον, πρώην σύμβουλος φαίνεται να επιχείρησε χθες το βράδυ να φύγει από τη χώρα. Οι κινήσεις του κατηγορούμενου, που του αποδίδεται πως προσπάθησε κρυφά να μετακομίσει στο εξωτερικό, σήμαναν αμέσως συναγερμό στις εισαγγελικές αρχές που εξέδωσαν αμέσως διάταξη απαγόρευσής του από τη χώρα. Έτσι συνελήφθη τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για τη Μαδρίτη.
Η υπόθεση του εν λόγω συμβούλου, που ουσιαστικά είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας μετά το πρώην στέλεχός της, εκτιμάται ότι θα σηματοδοτήσει επιπλέον εξελίξεις στην εισαγγελική έρευνα η οποία συνεχίζεται κανονικά για όλες τις πτυχές που αφορούν τη φαρμακοβιομηχανία για πολιτικά και μη πρόσωπα.
 
από Τvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.