Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Υπόθεση υποβρυχίων : Ένοχοι 20 από τούς 27 κατηγορούμενους...

Ένοχοι 20 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των υποβρυχίων
  
Ολοκληρώθηκε ύστερα από σχεδόν τρία χρόνια η ακροαματική διαδικασία της δίκης για την υπόθεση των υποβρυχίων, μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που ερευνήθηκε από τη δικαιοσύνη. Το δικαστήριο καταδίκασε την πλειονότητα των κατηγορουμένων.
Από το σύνολο των 28 κατηγορουμένων το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, έκρινε ενόχους 20 από αυτούς ενώ αθώωσε τους υπόλοιπους οκτώ κατηγορουμένους.
Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι ήταν παθητική και ενεργητική δωροδοκία καθώς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και αφορά τις συμβάσεις του υπουργείου Άμυνας με τη γερμανική HDW- Ferrostaal επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο πρώην υπουργός έχει καταδικαστεί με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν πρώην γενικοί γραμματείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη διεύθυνση εξοπλισμών, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και στρατιωτικοί.
Μεταξύ των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι είναι...
συνέχεια...
...ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν - Κλοντ Οσβαλντ, που δραπέτευσε «σπάζοντας» το «βραχιολάκι» του, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, ο τότε εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας STN Atlas, Παναγιώτης Ευσταθίου, ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός και ο Σωτήρης Εμμανουήλ.
Οι δικαστές αθώωσαν οκτώ εκ των κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός, ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο Μανώλης Σαρτζετάκης και ο Ευάγγελος Εμμανουήλ.
16.01.2019

από  efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.