Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Η ρηματική διακοίνωση καί οι διευκρινίσεις τών Σκοπίων...

Στον «αέρα» το αφήγημα της ΝΔ μετά τις διευκρινίσεις της ρηματικής διακοίνωσης για γλώσσα και εθνότητα (Photos)Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής παρέθεσε τις διευκρινίσεις που συμπεριλήφθησαν στη ρηματική διακοίνωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και οι οποίες φέρνουν στην επιφάνεια την ψηφοθηρική επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς τα ζητήματα της γλώσσας και της εθνότητας.
«Οι γείτονες μας, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στη Βουλή τους, μας έστειλαν το κείμενο της ρηματικής διακοίνωσης. Ένα κείμενο που πέραν του ότι μας ενημερώνουν για το πέρας των διαδικασιών, κάνουν και μια διευκρινιστική δήλωση πάνω σε ένα νομικά δεσμευτικό έγγραφο» ανέφερε εισαγωγικά ο πρωθυπουργός και ανέγνωσε τις δύο διευκρινίσεις:

«Πρώτον, ο όρος nationality αναφέρεται αποκλειστικά στην ιθαγένεια και δεν καθορίζει ούτε προδικάζει το ζήτημα της εθνότητας των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας».
«Ορίστε κ. Μητσοτάκη να δούμε τώρα τι θα βρείτε να λέτε…» είπε δηκτικά και πρόσθεσε:
«Και το δεύτερο  το οποίο διευκρινίζουν είναι ότι η γλώσσα τους έχει αναγνωριστεί από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ το 1977 και η οποία ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών».
«Είναι σλαβική γλώσσα και δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας ιστορία και παράδοση» σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε το σφυροκόπημα στον πολιτικό του αντίπαλο:
«Κύριε Μητσοτάκη πολύ φοβάμαι ότι άμεσα θα αναγκαστείτε να ψάξετε επιχειρήματα ή θα πρέπει ανοιχτά να πείτε ότι αλλάζετε τη θέση που έχει η ΝΔ εδώ και 20 χρόνια και προσχωρείτε στην άποψη του κ. Καμμένου».  
16.01.2019

Άγγελος Προβολισιάνος
από documentonews.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.