Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Τό χειρότερο πού παρά λίγο νά γίνει : Η απόδραση τού μάρτυρα!

Και αν είχε αποδράσει ο Μανιαδάκης;
Eρωτηματικά, ανεξήγητες καθυστερήσεις αλλά και πολιτικά συμπεράσματα προκύπτουν από την εξέλιξη των ερευνών για τη Novartis και όσα ακολούθησαν την απόπειρα διαφυγής του Νίκου Μανιαδάκη από τη χώρα.
Το αυθόρμητο συμπέρασμα είναι ότι -ο κατηγορούμενος πλέον για το σκάνδαλο -βρήκε άμεσα μιντιακή "στέγη", όπου και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της Novartis. Μάλιστα σήμερα ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει για έκνομη δραστηριότητα πολιτικών προσώπων αν και ως "προστατευόμενος" κατέθετε για δεσμίδες χαρτονομισμάτων σε σακάκια υπουργών. Αυτοί  πάλι ενώ μέχρι προχθές μιλούσαν για "κουκουλοφόρους" μάρτυρες, μόλις αποκαλύφθηκε ο ρόλος του Μανιαδάκη τον υπερασπίζονται, όπως επισημαίνει και ο δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων του FBI Παύλος Σαράκης.
Μάλιστα, ο δικηγόρος προχωρά ένα βήμα παραπέρα υπογραμμίζοντας ότι επί ένα χρόνο ο Μανιαδάκης δεν είχε δώσει κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί γιατί τέθηκε σε καθεστώς προστασίας...
 συνέχεια...
Παρότι προσήλθε αυτοβούλως στην Εισαγγελία,  επί της ουσίας, συσκότιζε και δεν διευκόλυνε την έρευνα. Οι γενικότητες που παρουσίαζε χρησιμοποιήθηκαν από τους εμπλεκόμενους πολιτικούς για να αποδομηθεί το κατηγορητήριο. Ο κ. Μανιαδάκης είχε απορρίψει πρόταση του FBI να υπαχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα στις ΗΠΑ. Πίστευε προφανώς ότι στο Ελλαδιστάν θα μπορούσε να παίξει πολύ πιο εύκολα το ρόλο του μάρτυρα που, αντί να δίνει στοιχεία, σιωπά. Και ενώ στις επαφές του με τις αμερικανικές αρχές είχε κατονομάσει πολιτικούς εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, τώρα υποστηρίζει ότι πιέστηκε από τους αρμόδιους Έλληνες εισαγγελείς για να τους κατονομάσει.
Στον  λογαριασμό του βρέθηκαν υπέρογκα ποσά που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει, εταιρία της συζύγου του έχει αποκαλυφθεί από το 2012 ότι είχε συναλλαγές με φαρμακευτικές και το FBI τον κατονομάζει ως άνθρωπο-κλειδί. Αν λοιπόν ο συνεργάτης των πρώην Υπουργών είχε καταφέρει να διαφύγει ως νέος « Χριστοφοράκος",  θα είχε πετύχει σοβαρό πλήγμα στο κύρος της έρευνας για τη Novartis.
Έστω και την τελευταία στιγμή, η απόφαση της εισαγγελίας να του απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα, μας έσωσε από ένα διεθνή διασυρμό, Είναι πλέον καιρός η Δικαιοσύνη να προχωρήσει πιο αποφασιστικά στη διαλεύκανση του σκανδάλου. Από την άλλη πλευρά, μπορεί ο κ. Πολάκης να έχει δικαιολογημένα παράπονα για τις καθυστερήσεις στη δικαστική διερεύνηση άλλων υποθέσεων στο χώρο της υγείας,  αλλά αυτή τη στιγμή οι πολιτικοί, οι υπουργοί ή η αντιπολίτευση, πρέπει να σεβαστούν τη Δικαιοσύνη και να την αφήσουν να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της. 
03 Ιαν. 2019  
από  Tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.