Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Παραμένουν τά ερωτήματα γιά τό χρόνο δημοσιοποίησης τού αμφιλεγόμενου ρεπορτάζ του BBC...


Με ένα αμφιλεγόμενο ρεπορτάζ του BBC, από το «ψυγείο», που μοιάζει με τη μέθοδο της «περιστρεφόμενης πόρτας» προκλήθηκε θόρυβος περί «σλαβομακεδονικής μειονότητας» και μια πολιτική αντιπαράθεση, που όμως είναι χωρίς ουσία, καθώς διαψεύδεται από την ίδια τη Συμφωνία. Ωστόσο παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με το χρόνο δημοσιοποίησης του θέματος αλλά και την ανεύθυνη και εθνικά επικίνδυνη στάση ορισμένων.Το δημοσίευμα που ισχυρίζεται ότι υπάρχει «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα», η οποία δήθεν «αναγνωρίστηκε σιωπηρά από την Συμφωνία των Πρεσπών» βασίζεται σε μια συνέντευξη ενός 92χρονου, η οποία πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2018. Ωστόσο ανέβηκε ετεροχρονισμένα στην ηλεκτρονική έκδοση του BBC μετά από μισό και πλέον χρόνο. Μάλιστα, η δημοσιογράφος που είχε πάρει τη συνέντευξη είναι ελληνίδα, εργαζόμενη στο Λονδίνο. Η Μαρία Μαργαρώνη υποστηρίζει  ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τους αρχισυντάκτες της πριν δώσει απαντήσεις για το γεγονός ότι η συνέντευξη προβλήθηκε αφού έχει ψηφιστεί η «Συμφωνία των Πρεσπών».
Όμως και αυτό το ρεπορτάζ «από το ψυγείο» εργαλειοποιήθηκε από την αντιπολίτευση που...
συνέχεια...
...επιχείρησε να το μετατρέψει σε μείζον πολιτικό ζήτημα ισχυριζόμενη ότι επιβεβαιώνει του φόβους της για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στην πραγματικότητα πρόκειται για θέμα που δημιούργησε η ίδια η ΝΔ και ο αρχηγός της όπως και κάποια στελέχη με ατυχείς δηλώσεις πριν από καιρό. Τόσο τότε, όσο και τώρα, η κυβέρνηση απαντά ότι το θέμα της μειονότητας έκλεισε οριστικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός αν η ΝΔ επιθυμεί να το ανοίξει εκ νέου. Και μπορεί ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης να έσπευσε άμεσα να διευκρινίσει ότι η επίσημη θέση της ΝΔ είναι πως δεν υφίσταται θέμα μειονότητας, ωστόσο το ζήτημα και ανδείχθηκε από τον αρχηγό του κόμματός του, αλλά και χρησιμοποιήθηκε χωρίς δεύτερες σκέψεις για επικοινωνιακές ανάγκες.
Ό,τι κι αν πιστεύει κάποιος για την ύπαρξη ή μη μειονότητας, ό,τι και αν συνέβη πριν από δεκαετίες στη Μακεδονία, η πραγματικότητα είναι ότι με τη Συμφωνία κλείνει οριστικά και αμετάκλητα το ζήτημα. Η γειτονική χώρα να έχει απαλείψει κάθε σχετική αναφορά από το Σύνταγμά της, δεσμευόμενη ότι δεν υφίσταται ζήτημα «μειονότητας». Λέει χαρακτηριστικά η Συμφωνία: «Έκαστο Μέρος δεν θα παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου Μέρους με οιαδήποτε μορφή και για οιονδήποτε λόγο, περιλαμβανομένης της προστασίας του καθεστώτος και των δικαιωμάτων οιωνδήποτε προσώπων δεν είναι πολίτες του και ότι το Σύνταγμα της χώρας όπως ισχύει σήμερα ή θα τροποποιηθεί στο μέλλον δεν μπορεί και δεν θα μπορεί στο μέλλον να αποτελέσει βάση για μια τέτοια παρέμβαση ( Άρθρο 4 παρ. 3)».
 26 Φεβ. 2019 

από: Tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.